La Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell ha celebrat enguany una nova edició marcada pels fets excepcionals que viu el país i la pluja en aquesta jornada de diumenge. Malgrat aquests factors adversos, la fira mil·lenària de la capital de l’Alt Urgell pot fer una “valoració positiva” en quant a nombre de visitants i degustacions de formatges artesans del Pirineu i altres productes agroalimentaris.
La 25a Fira de formatges Artesans del Pirineu ha venut uns 5.000 tiquets de degustació que, sumat als tastos guiats de formatges i productes agroalimentaris, així com les demostracions culinàries celebrades al recinte firal ‘Aliments del Territori i Tu’ de la Diputació de Lleida han fet prop d’un total de 30.000 degustacions en aquesta edició de la fira 2019.
(Foto:Ràdio Seu)
Davant d’aquestes xifres, la tinent d’alcalde de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Mireia Font, afirma que “malgrat una tarda de menys de fira i la pluja d’avui, fets que han provocat menys afluència de públic que en les darreres edicions, la Fira de Sant Ermengol ha mantingut dades properes al 70% dels anys més reeixits”.
L’Ajuntament urgellenc també vol remarcar que la Fira de Formatges Artesans del Pirineu s’ha convertit en aquests vint-i-cinc anys, no només en el principal aparador del formatge artesà elaborat en la serralada pirinenca, sinó també en “patrimoni de la Seu d’Urgell”.