13.07.2020 |
Viure als Pirineus

Valoració de la CUP de l'Alt Urgell sobre la consulta del 9N

La candidatura d’Unitat Popular de l’Alt Urgell fa una valoració molt positiva de la consulta del 9N

Valoració de la CUP de l'Alt Urgell sobre la consulta del 9N

Comunicat de la candidatura d’Unitat Popular de l’Alt Urgell:

El passat diumenge a la Comunitat Autònoma de Catalunya va tenir lloc la consulta sobre la independència, el fet que la consulta es prohibís en primer lloc per l’Estat Espanyol, es substituís per un mecanisme amb menys mitjans per part del Govern d’Artur Mas i es tornés a prohibir per part de l’Estat Espanyol, arribant a un absurd que ens demostra l’esgotament de la via del pacte i del pidolar a un estat autoritari i antidemocràtic hereu de la dictadura franquista.

En aquest context, l’altíssima participació, que supera en 1000 vots la participació a les eleccions oficials al Parlament Europeu a l’Alt Urgell, ens demostra que la única solució davant un estat no democràtic i que nega els drets és la desobediència. També demostra que davant un poble dempeus i desobedient l’Estat es queda descol·locat i el poble pot continuar avançant cap a la seva llibertat.

A més el clar i contundent resultat a favor de la independència, gairebé 600 vots més per la independència a l’Alt Urgell que els que va tenir favorables l’Estatut del 2006, actual marc vigent, crea un mandat clar que obliga a obrir un procés constituent.

Els pròxims dies i mesos veurem com l’alta burgesia catalana posa tota la seva força a intentar transformar el mandat popular independentista en un nou pacte amb l’estat que els garanteixi poder continuar enriquint-se amb l’explotació de les classes populars catalanes.  És en aquest moment que la mobilització popular és més necessària que mai per evitar pactes, claudicacions i renúncies que ens situarien en un escenari de traïció per tal de mantenir els privilegis d’uns pocs. Ara és necessari forçar el procés constituent a través d’unes eleccions que composin un parlament clarament independentista i popular que avanci cap a una nova societat on l’explotació, la corrupció i el saqueig constant a que les elits sotmeten les classes populars s’acabi.

Tot el poder al poble!

Independència per canviar-ho tot!

Candidatura d’Unitat Popular de l’Alt Urgell

Valoració de la CUP de l'Alt Urgell sobre la consulta del 9N
Comentarios