24.07.2021 |
Viure als Pirineus

Tot a punt a la Seu per celebrar la segona edició del Festival del Joc del Pirineu

La Seu d'Urgell ho té tot llest perquè arrenqui el 2n Festival del Joc del Pirineu que tindrà lloc de els pròxims divendres, dissabte i diumenge, 3, 4 i 5 de novembre, respectivament.

image_preview
Una imatge de la presentació del festival
Tot a punt a la Seu per celebrar la segona edició del Festival del Joc del Pirineu

Aquest certamen dedicat al joc, únic al Pirineu, organitzat per l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i Cheap Films, està adreçat a totes les edats.

Per segon any consecutiu, la sala Sant Domènec de la capital alturgellenca es tornarà a convertir en una gran ludoteca amb moltes activitats amb ‘Ayudar jugando’, l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat acollirà partides exclusives, el col·legi La Salle s’hi celebrarà novament una jornada sobre joc i educació al Pirineu, al Sant Hospital s’hi realitzarà un taller formatiu i la Biblioteca Sant Agustí acollirà una activitat familiar dedicada al joc.

APP del festival

Com a novetat d’aquesta segona edició, es compta amb una APP que inclou tota la programació i informació, i per poder inscriure’s per a participar a les partides exclusives d’aquest certamen. Val a dir que el Festival del Joc del Pirineu de la Seu d’Urgell és l’únic festival d’aquestes característiques de tot l’Estat que compta amb una APP.

Programació del festival

El 2n Festival del Joc del Pirineu de la Seu d’Urgell obrirà en exclusiva les seves portes divendres 3 de novembre als centres eductius de la ciutat. Durant tot el dia hi ‘aniran a jugar’ alumnes de les escoles La Valira i Pau Claris, alumnes del col·legi La Salle, com també alumnes de la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC), alumnes del Pla de Transició al Treball (PTT) i usuaris del Taller Claror.

També divendres, però a les set de la tarda, se celebrarà l’acte inaugural del festival amb les conferències de Pablo Giménez, fundador d’Ayudar Jugando, amb ‘Jugar ens fa més humans’; i de Laura de Castellet, medievalista, amb ‘El joc a la Seu en època medieval’. Aquest acte, que donarà el tret de sortida del festival, tindrà lloc a la sala la Immaculada de la Seu d’Urgell.

Gran ludoteca a Sant Domènec

El Festival del Joc del Pirineu arrencarà la seva programació adreçada al públic en general (de 0 a 99 anys) dissabte 4 de novembre a les deu del matí amb l’obertura de la gran ludoteca instal·lada a la sala Sant Domènec que restarà oberta fins a les vuit del vespre, així com durant tot diumenge 5 de novembre, amb el mateix horari.

El festival en d’altres espais de la ciutat

De deu del matí a sis de la tarda, al col·legi La Salle s’hi realitzarà la jornada formativa ‘Jo i educació al Pirineu’. D’onze del matí a dos quarts d’una del migdia, al Sant Hospital tindrà lloc el taller formatiu adreçat al personal sanitari i assistència ‘Joc i dol’, a càrrec del psicòleg Mateu Ubach.

A la Biblioteca Sant Agustí, a les 12 del migdia, se celebrarà una activitat familiar a càrrec Eugeni Castaño, creador de ‘Jocs familiars’, i a l’Espai Ermengol s’hi portaran a terme partides exclusives, des de les onze del matí fins a les cinc de la tarda.

A més a més de l’APP, es pot accedir a tota la informació del festival a www.festivaljocpirineu.cat o enviant un correu electrònic a l’adreça [email protected]

El Festival del Joc del Pirineu de la Seu d’Urgell també es pot seguir a Instagram, Twitter i Facebook amb l’etiqueta #festivaljoc  

Tot a punt a la Seu per celebrar la segona edició del Festival del Joc del Pirineu
Comentarios