24.07.2021 |
Viure als Pirineus

ENERGIA

L'Escola Agrària del Pirineu organitza a Taús la jornada sobre eficiència energètica en habitatges

La formació ha anat a càrrec de l'arquitecte Josep Bunyesc, l'ambientòleg Jordi Oliveres i l'economista Xavi Escribà.

Cal Rossa de Taús
Un moment de la jornada tècnica a Taús/cal Rossa
L'Escola Agrària del Pirineu organitza a Taús la jornada sobre eficiència energètica en habitatges

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, a través de l'Escola Agrària del Pirineu, ha organitzat aquest divendres, a Cal Rossa de Taús, la jornada tècnica "Eficiència energètica en habitatges". La formació ha anat a càrrec de l'arquitecte Josep Bunyesc, l'ambientòleg Jordi Oliveres i l'economista Xavi Escribà.

La jornada ha tractat temes com la resistència i resiliència, la sostenibilitat energètica lligada amb l'àmbit de l'edificació i el paper del paisatge i els recursos naturals. La jornada ha comptat amb la col·laboració de Piro Negawatt i Cal Rossa de Taús, un allotjament rural destinat al turisme que genera més energia de la que consumeix durant l'any. Precisament, durant la jornada, els participants han realizat una visita a la casa rural.

Cal Rossa dinar assistents

Cal Rossa, una casa positiva

Cal Rossa de Taús, al municipi de les Valls d'Aguilar (Alt Urgell) genera més energia de la que consumeix durant l'any. Es tracta d’una construcció eficient en fusta de 3 plantes i 300 m2. Per la seva condició de construcció en amb fusta eficient, l’estalvi energètic, respecte un edifici tradicional, és de prop del 90%.

El sostre fotovoltaic de plaques solars de 5kw genera més energia de la que es consumeix, una energia que es pot destinar a molts usos, com per exemple la càrrega de bicicletes o de vehicles elèctrics.

Formació de l'Escola Agrària del Pirineu

L'Escola Agrària del Pirineu també ofereix aquest mes de maig els cursos "Optimitzem el treball amb la motoserra: Manteniment, seguretat i tècniques de tallada" (del 27 al 30 de maig), "Reconeixement d’espècies arbòries" (del 31 de maig al 15 de juny) "Recuperació de camins tradicionals. Murs de pedra seca" (del 3 al 6 de juny).

L'Escola Agrària del Pirineu organitza a Taús la jornada sobre eficiència energètica en habitatges
Comentarios