22.01.2021 |
Viure als Pirineus

EMPRESES

Taurus presenta un ERO temporal als 200 treballadors d’Oliana

És la primera gran empresa de l’Alt Pirineu a pactar un Expedient de Regulació d’Ocupació Temporal 

Planta de producció de Taurus a Oliana/viaempresa.cat
Planta de producció de Taurus a Oliana/viaempresa.cat
Taurus presenta un ERO temporal als 200 treballadors d’Oliana

L’empresa de fabricació de petits electrodomèstics TAURUS, ubicada a Oliana, és la primera gran empresa de l’Alt Pirineu a pactar amb els treballadors un Expedient de Regulació d’Ocupació Temporal (ERTE). Aquesta decisió suposa un cop molt fort a l'economia del sud de la comarca de l'Alt Urgell.

En un primer moment, el plantejament de l’empresa passava per la suspensió del contracte al 70% de la plantilla. Finalment, l’acord amb els treballadors ha portat a optar pel teletreball en el cas d’aquells empleats que puguin fer des de casa la seva l’activitat. Aquest és el cas del personal d’oficines, administració i màrqueting. Estaríem parlant d’un col·lectiu proper al centenar de treballadors, que veuran reduïda la seva jornada laboral en un 50%. Pel que fa a la resta de treballadors, un centenar d’empleats de l’àrea de producció de petits electrodomèstics, se’ls suspendrà els seus contractes de forma total.

La decisió suposa un cop molt fort a l'economia del sud de la comarca de l'Alt Urgell.

Taurus va explicar als representants sindicals dels treballadors que confien que aquestes mesures siguin excepcionals i tinguin una durada màxima de fins a quatre mesos. L’empresa també es va comprometre a reincorporar els treballadors “de manera gradual i quan les circumstàncies ho facin possible”.

El grup Taurus factura més de 200 milions i té presència a 120 països i filials a deu mercats.

Taurus adquireix la francesa Supra

El grup Taurus, amb més de 200 milions de facturació, va anunciar ara fa un mes, la compra de l’empresa francesa Supra. Aquesta operació ha suposat un pas més del grup Taurus en el seu pla d’expansió i creixement a Europa. Caldrà veure ara com pot afectar les conseqüències econòmiques de la crisi del Coronavirus.

Taurus és una de les principals companyies del sector del petit electrodomèstic, amb presència a 120 països i filials a deu mercats. Fundada el 1962 per Francesc Betriu i Jordi Escaler, dos emprenedors que van decidir fabricar molinets de cafè i assecadors de cabell en un garatge d’Oliana.


 

Taurus presenta un ERO temporal als 200 treballadors d’Oliana
Comentarios
Entrando en la página solicitada Saltar publicidad