24.03.2019 |
Viure als Pirineus

PROVES D'ACCÉS A LA UNIVERSITAT

La Seu torna a acollir les proves de la selectivitat dels estudiants del Pirineu

Els estudiants de segon de batxillerat dels instituts de la Seu d'Urgell, Puigcerdà i Sort començaran demà dimarts 12 de juny la selectivitat que s'allargarà fins dijous 14.

Alumnes pirinencs s'examinen de Selectivitat/laseu.cat
Alumnes pirinencs s'examinen de Selectivitat/laseu.cat
La Seu torna a acollir les proves de la selectivitat dels estudiants del Pirineu

Un total de 123 alumnes pirinencs de segon curs de batxillerat (9 més que al juny de 2017) estan convocats demà dimarts 12 de juny, a dos quarts de nou del matí, a les proves de selectivitat al centre cultural Les Monges de la Seu d'Urgell. El tribunal està constituït pel president i 5 vigilants/correctors.

D'aquests 123 estudiants, 72 provenen de l'institut Joan Brudieu de la Seu (Alt Urgell); 24 de l'institut Pere Borrell de Puigcerdà (Cerdanya); i 27 han realitzat el batxillerat a l'institut Hug Roger II de Sort(Pallars Sobirà).

A més a més, s’examinaran 5 alumnes que estan assignats al Tribunal Ordinari Específic (TOE). En aquest tribunal s’hi examinen els estudiants amb dislèxia, TDA i TDAH.

Els exàmens es realitzen en horari de matí i de tarda, s'inicien a les nou del matí i acaben a dos quarts de sis de la tarda, i entre examen i examen, els alumnes disposen de 30 minuts de descans. Els exàmens de les PAU s'allargaran fins el dijous 14 de juny.

Estructura de la prova

La prova d'accés a la universitat s'estructura en dues fases: una fase general obligatòria i una fase específica de caràcter voluntari.

La fase general consta de 5 exercicis: llengua catalana i literatura; llengua castellana i literatura; llengua estrangera; i història; i una matèria de modalitat de batxillerat triada per l'estudiant.

A la fase específica cada estudiant pot examinar-se d'un màxim de tres matèries de modalitat de batxillerat, diferents de l'examinada en la fase general. 

Com a novetat d’aquest any, Història de la Filosofia s’examina a fase específica i passa a ser ponderable a graus de les branques d’Arts i Humanitat i de Ciències Socials i Jurídiques.

http://universitats.gencat.cat/ca/pau/pau_dia_prova/horari_lloc_prova/

Els resultats es faran públics el dimecres 27 de juny. Les sol·licituds de revisió tindran lloc del 27 al 29 de juny. Els resultats de la revisió es publicaran el 9 de juliol.

La selectivitat de setembre tindrà lloc els dies 4, 5 i 6 de setembre, mentre que la matrícula per poder-la fer serà del 12 al 24 de juliol.

Comentarios