03.04.2020 |
Viure als Pirineus

CAMPANYES

A la Seu, tolerància zero a la venda d'alcohol a menors

La Seu d’Urgell inicia una campanya adreçada als establiments per evitar la venda de begudes alcohòliques a menors
Joves bevent en una plaça de la Seu d'Urgell/facebook
Joves bevent en una plaça de la Seu d'Urgell/facebook
A la Seu, tolerància zero a la venda d'alcohol a menors

Des de les Regidories de Salut i d’Educació de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, l’Oficina Jove de l’Alt Urgell i el programa Salut i Escola de l’Institut Català de la Salut (ICS) s’han iniciat actuacions dirigides a protegir la salut dels infants i joves.

Concretament, aquest any es vol incidir en la problemàtica de la venda i consum d’alcohol a menors de 18 anys i vetllar pel compliment de la normativa segons el que marca la Llei 1/2002, d'11 de març, de tercera modificació de la Llei 20/1985, de 25 de juliol, de prevenció i assistència en matèria de substàncies que poden generar dependència.

L'elevat consum de begudes alcohòliques és un dels principals factors afavoridors de l'aparició de problemes socials i de salut.

L'elevat consum de begudes alcohòliques és un dels principals factors afavoridors de l'aparició de problemes socials i de salut. La importància d'aquests problemes guarda correlació amb el nivell del consum per habitant, i és constata que el consum de risc entre la població jove catalana ha augmentat considerablement en els darrers anys.

Adhesiu alcohol

S’ha fet arribar a tots els establiments de la Seu d’Urgell, on es venen begudes alcohòliques, un adhesiu de color verd per fixaa a l’establiment, on hi diu Aquí no venem alcohol a menors. Protegim la teva salut. Complim la normativa.

Per aquest motiu s’ha fet arribar a tots els establiments de la Seu d’Urgell on es venen begudes alcohòliques una carta recordatòria de la normativa, acompanyada d’un adhesiu amb l’objectiu de fer visible la problemàtica i sensibilitzar els joves. Aquest distintiu, de color verd i que queda fixat a l’establiment, hi diu Aquí no venem alcohol a menors. Protegim la teva salut. Complim la normativa.

Comentarios