23.02.2019 |
Viure als Pirineus

A PARTIR D’AVUI DIVENDRES, TOT COMPRANT LA NOTEBOOK DE LA SEU D’URGELL QUE TÉ UN COST DE 15 EUROS, VE DE REGAL AQUEST VOLUM.

La Seu d’Urgell ja disposa d’una guia adreçada a visitants i urgellencs que proposa tres itineraris turístics pel municipi

L’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat va ser ahir al vespre l’escenari de la presentació de la guia de la Seu d’Urgell, en un acte presidit per l’alcalde urgellenc, Albert Batalla, i amb la participació de dos dels col·laboradors d’aquest volum, Carles Gascón, historiador, i Lluís Obiols, arxiver municipal. 

Presentació de la guia de la Seu d’Urgell, a l'Espai Ermengol
Presentació de la guia de la Seu d’Urgell, a l'Espai Ermengol
La Seu d’Urgell ja disposa d’una guia adreçada a visitants i urgellencs que proposa tres itineraris turístics pel municipi

Aquesta guia, tal i com es va explicar en la seva presentació, és una “obra coral”, ja que ha comptat amb les aportacions d’un bon nombre de professionals del món cultural, patrimonial i artístic, tant de la Seu d’Urgell com de fora. 

Val a dir que aquest volum, fruit del projecte La Seu Medieval, no només s’adreça al turisme cultural, sinó que també es dirigeix als urgellencs perquè aporta noves dades fins ara desconegudes i alhora actualitza molta informació ja existent sobre el ric patrimoni medieval i d’altres èpoques històriques del municipi. 

En total se n’ha editat 2.500 exemplars en 5 idiomes: català, castellà, anglès, francès i alemany, i consta de 190 pàgines. La guia té un format manejable, és molt visual i compta amb diferents fitxes que aporten informació més detallada. 

Cal remarcar també que aquesta guia es pot trobar i consultar en format digital al web http://laseumedieval.com/.
 
Notebook de la Seu d’Urgell 

Aquesta nova guia de la Seu d’Urgell es pot aconseguir a partir d’avui mateix, i de manera gratuïta, en diverses llibreries de la ciutat tot comprant la Notebook de la Seu d’Urgell, una llibreta de notes elaborada especialment per l’ocasió, i que costa 15 euros.

Les llibreries on es pot comprar la notebook són: La Llibreria, La Salvat, Fiord, 4 Fulls i Capicua

Els itineraris 

La Seu d’Urgell. El cor del Pirineu és el títol d’aquesta nova guia turística que ens proposa tres itineraris diferents per conèixer amb tota mena de detall monuments i espais històrics més emblemàtics de la capital alturgellenca. els itineraris són: El centre històric, La ciutat nova i Castellciutat.

El primer itinerari, dedicat al centre històric, s’inicia a la Catedral de Santa Maria d’Urgell, segueix amb els constructors del temple, segueix amb el Museu Diocesà i finalitza amb el Beatus.

El segon itinerari se centra amb la ciutat nova tot començant pel passeig Joan Brudieu, continuant per l’edifici del Seminari Conciliar, el Parc del Valira i el claustre modern i finalitza la Parc del Segre.

El tercer i darrer itinerari que ens marca aquesta guia és la dedicada a Castellciutat per visitar la Torre Solsona, el Castell de Ciutat i la Torre Blanca a la Ciutadella. 
 

Comentarios