04.04.2020 |
Viure als Pirineus

UNIVERSITAT D'ESTIU

Sàtira social, música i aigües subterrànies centren els cursos d'estiu de la UdL a la Seu d'Urgell

La Seu d'Urgell fa 27 anys que acull part de l'oferta d'estiu de la UdL i, des d'aleshores, s'hi han realitzat 333 cursos.

 
Un moment del curs 'Eines per al benestar i la felicitat', d'una edició antenior de la Universitat d'estiu de la UdL a la Seu/UdL
Un moment del curs 'Eines per al benestar i la felicitat', d'una edició antenior de la Universitat d'estiu de la UdL a la Seu/UdL
Sàtira social, música i aigües subterrànies centren els cursos d'estiu de la UdL a la Seu d'Urgell

Una vuitantena de persones participen aquesta setmana en els cursos d'estiu que la Universitat de Lleida (UdL) organitza a la Seu d'Urgell. L'oferta, que es concentra entre els dies 15 i 19 de juliol, inclou cinc activitats de temàtiques diverses com la música, el teatre o les aigües subterrànies. Totes es desenvolupen al centre cultural Les Monges. La capital alt-urgellenca fa 27 anys que acull part de l'oferta d'estiu de la UdL i, des d'aleshores, s'hi han realitzat 333 cursos.

Cartell UdL 2

Impartit pel dramaturg Emili Baldellou, el Curs d'Iniciació a l'escriptura teatral:un taller de sàtira social se centra en aprendre a provocar l'efecte còmic en el públic. L'alumnat aprendrà la tècnica bàsica de l'escriptura dramàtica aplicada a la comèdia, a elaborar l'esquelet d'un espectacle satíric i a escriure una escena d'aquestes característiques. També en l'àmbit artístic,  La música en temps de Napoleó analitza les descobertes i desenvolupaments musicals que es van produir durant els primers decennis del segle XIX. L'estudiantat també gaudirà d'un concert del Festival de Música Antiga dels Pirineus a Castellciutat. 

L'enginyer i coach Jorge Mercader ofereix el curs L'art de la productivitat sense estrès basat en la psicologia positiva, el coneixement distribuït i les estratègies conductuals. L'alumnat acabarà fent un "mapa personal" que inclou, entre altres, feina, aficions, valors i metes per establir l'estratègia que l'ajudi a obtenir millors resultats. Mentre, a Matemàtiques manipulatives a Primària es presenten materials i propostes per treballar els continguts del currículum a totes les àrees d'aquesta disciplina acadèmica: relacions i canvis, mesura, numeració i càlcul, espai i forma, estadística i atzar. L'objectiu és proporcionar als assistents recursos perquè puguin treballar les matemàtiques d'una manera activa i lúdica.

També combina la teoria i la pràctica el curs Els camins de les aigües subterrànies en el Pirineus centrals: on, com i per què, que proposa una observació directa de les estructures que configuren els sistemes hidrogeològics i de les fonts que els drenen, gaudint alhora de les aigües termals. L'estudiantat visitarà els sistemes hidrogeològics de la Cerdanya, serres del Moixeró-Cavallera, la conca de Tremp-Montsec i Port del Comte. El darrer dia hi haurà una excursió al balneari d'aigües termals i mineromedicinals de Sant Vicenç, al municipi del Pont de Bar.

Comentarios