20.04.2019 |
Viure als Pirineus

CULTURA POPULAR I TRADICIONAL

Primers passos per a la creació del Centre Artur Blasco de Cultura Popular Pirinenca

La primera reunió de treball l'ha presidit, a la Seu d'Urgell, la consellera de Cultura Laura Borràs

Primer pla del músic, investigador i divulgador del folklore català, Artur Blasco/Marta Lluvich
Primer pla del músic, investigador i divulgador del folklore català, Artur Blasco/Marta Lluvich
Primers passos per a la creació del Centre Artur Blasco de Cultura Popular Pirinenca

La consellera de Cultura, Laura Borràs, ha presidit la primera reunió de treball per estudiar la futura creació del Centre Artur Blasco de Cultura Popular Pirinenca. Aquest centre hauria de divulgar l'obra dels creadors del Pirineu d'una manera ''molt contemporània'', segons ha dit Borràs. Per la consellera hauria de ser un focus de ''coneixement i reconeixement'' de la riquesa patrimonial d'aquest territori. Artur Blasco, present a la reunió, s'ha mostrat disposat a col·laborar amb el projecte i a aportar la seva recopilació de memòria musical, una tasca que porta realitzant des de fa 50 anys. La fonoteca de Blasco inclou més de 1.500 cançons populars dels pobles del Pirineu. Blasco ha dit que posa a disposició del futur centre tota la seva col·lecció i ha destacat que un 99% dels informants ja han desaparegut.

Laura Borràs la Seu 2

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha explicat que es tracta d'una proposta de divulgació i dinamització de la cultura popular i tradicional del Pirineu. A la reunió de treball també hi ha assistit la directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, Àngels Blasco.

Artur Blasco és músic, investigador i divulgador del folklore català, conegut especialment per impulsar l'organització de la Trobada d'Acordionistes del Pirineu a Arsèguel (Alt Urgell). 

La consellera ha aprofitat l'estada a la Seu d'Urgell per visitar el Museu Diocesà d'Urgell i conèixer el projecte de renovació i ampliació. Borràs ha dit que la Generalitat hi serà present i participarà en aquest projecte.

Comentarios