16.06.2021 |
Viure als Pirineus

Preocupació pel comerç de la Seu d'Urgell

Segons un estudi de Compromís X la Seu a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, "els comerciants de La Seu mostren una gran preocupació per la situació del comerç" i "un 74% dels comerciants creu que Mercadona ha influït negativament al comerç local".

comerç_calassanç_web
Preocupa la situació del comerç local de la Seu.
Preocupació pel comerç de la Seu d'Urgell

Compromís proposa una bateria d’accions i lamenta que "les decisions de l’Alcalde Batalla hagin hipotecat greument el comerç de La Seu".

El grup municipal de Compromís X La Seu a la capital de l'Alt Urgell va presentar aquest dilluns els resultats de les enquestes que ha passat als comerços de la ciutat durant els darrers mesos. "Del total d’enquestats, 80 comerciants han contestat preguntes tipus test i propostes de millora per escrit. D’aquesta manera, els resultats constaten que la construcció del nou supermercat de Mercadona ha influït negativament en el comerç local, ja que el 74% dels comerciants així ho pensen", segons l'informe.

"Al mateix temps, resulta preocupant que el 55% dels comerços no sap si mantindrà obert en els propers 5 anys i  que cap comerciant del Centre Històric veu perspectives positives de futur", afegeixen des de Compromís.

Després d’analitzar aquestes dades, Compromís reclama un Pla de Xoc entre els diferents sectors comercials i econòmics per capgirar aquesta situació a través de diferents mesures. Com ara, deixar de potenciar les grans superfícies, el replantejament de les zones de pagament de la ciutat, la millora del manteniment i neteja de l’espai públic i accions de dinamització del comerç de proximitat.

Altres resultats a destacar de les enquestes serien els següents:

  • El 79% veu dolenta la situació del comerç de la Seu.
  • El 66% veu dolenta la situació del mercat setmanal.
  • El 74% creu que Mercadona ha influït negativament en el comerç de la Seu.
  • El 56% diu que el volum de negoci ha disminuït.
  • El 52% diu que les perspectives de futur del seu negoci són negatives.
  • El 26% creu que el seu establiment estarà obert els propers 5 anys.
  • Es poden conèixer les respostes a la pregunta oberta “Què creu que necessita el comerç de La Seu per millorar?” a través de facebook.com/compromisxlaseu/

Després de publicar els resultats de l’enquesta, Compromís lamenta "els efectes negatius que ha tingut pel comerç de proximitat el canvi de la normativa urbanística que va promoure l’Alcalde Batalla per facilitar la construcció del nou Mercadona. Aquest fet, juntament amb la falta de projecte de dinamització econòmica i comercial per part de l’equip de govern, fa més necessari que mai un Pla de Xoc de totes parts implicades per remuntar".

El portaveu de Compromís X La Seu, Òscar Ordeig, va afirmar que “lamentem l’enorme perjudici ocasionat per la falta de projecte comercial i per afavorir la implantació de Mercadona a la Seu. Les dades demostren la necessitat de canviar la política actual per capgirar la situació”.

Preocupació pel comerç de la Seu d'Urgell
Comentarios