Premis de prestigi per als formatges del Pirineu

La Mercè Lagrava i el Salvador Maura ho han tornat a fer. Els seus formatges artesans del Pirineu han tornat a rebre premis i elogis en el millor concurs formatger del món, el certamen World Cheese Awards celebrat el 14 de novembre a Londres

Concretament, es van emportar una medalla de plata el formatge Carreu amb Herbes del Pirineu de la formatgeria Mas d'Eroles, a Adrall, i dues medalles més de plata per dos formatges de la formatgeria Serrat Gros d'Ossera, una pel Serrat Gros i una altra per a “Lo Pebrat d’Ossera”.

Ens estem acostumant a què cada any els formatges artesans del Pirineu surtin a la llista dels millors formatges del món però això no és gens fàcil i té molt mèrit. El World Cheese Awards (seria com les estrelles Michellin de la cuina) és el concurs més important a escala mundial en aquest sector de l’alimentació, amb gairebé 3.000 formatges de 34 països a concurs i més de 250 experts procedents de tot el món com a jurat.

Un cop més, el jurat internacional ha valorat la qualitat i la originalitat dels formatges artesans del Pirineu.