04.12.2020 |
Viure als Pirineus

TEATRE

Pirineus Creatius estrena 'El Rescat dels Minairons'

El projecte, dirigit per Joel Pla i Dasha Lavrinienko, compta amb la participació directa de més de 150 persones.

Un assaig del 'Rescat dels Minairons'/Pirineus Creatius
Un assaig del 'Rescat dels Minairons'/Pirineus Creatius
Pirineus Creatius estrena 'El Rescat dels Minairons'

El proper dia 21 de desembre s'estrenarà a la Seu d'Urgell, després de quatre mesos d'assajos, El Rescat dels Minairons. Aquest és un projecte ideat per l'Associació Juvenil Pirineus Creatius que conjuntament amb l'Ajuntament de La Seu d'Urgell, han produït aquest espectacle popular i participatiu.

El Rescat dels Minairons beu de l'estil dels coneguts Pastorets, tanmateix aquest espectacle és únic a Catalunya per què, enlloc d'explicar la coneguda història del Lluquet i el Rovelló, els protagonistes són els joves Ot i Urgell i la història no té res a veure amb àngels i dimonis sinó amb la tradició nadalenca amb els minairons com a protagonistes, escrita en el conte 'El tió de la Freita', d'Albert Galindo, adaptat al teatre pel guionista Agustí Franch.

El Rescat dels Minairons

La producció, dirigida pels urgellencs Dasha Lavrinienko i Joel Pla, defuig els límits d'un espectacle de teatre aficionat al tractar-se d'una producció multidisciplinària amb teatre, cant coral, dansa, música en directe, titelles, teatre d'ombres i animació de carrer. Tot i ser la primera edició del que vol convertir-se en una tradició nadalenca del Pirineu, la producció compta amb la participació directa de més de 150 persones entre actors i actrius, músics, dansaires, productors i productores, tècnics i voluntaris i voluntàries.

L'Associació Juvenil Pirineus Creatius, especialitzada en la creació de projectes de desenvolupament personal i comunitari a través d'activitats culturals, ha prioritzat també la participació d'entitats socials i culturals de la Seu d'Urgell com el Taller Claror, la Comunitat Islàmica, l'Escola Municipal de Música o l'Escola Municipal de Dansa. Per a l'entitat organitzadora, aquest espectacle és una oportunitat per unir i mostrar el teixit social i cultural de La Seu, en el que serà una oportunitat per promoure la cohesió social dels veïns i veïnes urgellenques.

L'espectacle, tot i no ser infantil, està destinat a tots els públics i és una proposta a tenir en compte en la programació nadalenca, fins i tot més enllà de l'Alt Urgell. Les funcions seran representades al Teatre La Salle de la Seu d'Urgell els dies 21 i 28 de desembre a les 19h, el 29 de desembre a les 18h i el 4 de gener a les 19h. Es recomana arribar abans de l'hora d'inici ja que, vint minuts abans de l'espectacle, el públic ja podrà accedir al teatre fent un recorregut de Teatre Immersiu que els portarà a viure la història que veuran representada, com si ells en fossin els protagonistes.

Les entrades es posen a la venda el dia 2 de desembre a les Oficines de Turisme de La Seu d'Urgell (Carrer Major, 8 i Passeig Joan Brudieu 15), als Mercats de Nadal de La Seu d'Urgell els dies 6 i 14 de desembre, al Parc de Nadal de La Seu d'Urgell els dies 27, 28, 29 i 30 de desembre i també es poden adquirir en línia a través del web pirineuscreatius.org

El preu de les entrades és de 10€ a taquilla una hora abans de l'inici de l'espectacle, de 8€ anticipada general i de 6€ per a menors de 18 anys o majors de 65. També s'apliquen descomptes per grups.

Pirineus Creatius estrena 'El Rescat dels Minairons'
Comentarios