SALUT

El Patronat del Sant Hospital de la Seu d'Urgell acorda practicar avortaments farmacològics

En paral·lel també s'avança en la creació d'una empresa pública per a la gestió de la Fundació del centre
Fundació Sant Hospital briefing
photo_camera Professionals de la Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell durant el brífing/FSH

La reunió ordinària del Patronat de la Fundació del Sant Hospital de la Seu d'Urgell ha acordat aquest dimecres començar a tirar endavant els tràmits per poder practicar l'avortament farmacològic. Així ho ha explicat el seu president i alcalde de la capital alturgellenca, Jordi Fàbrega, que confia que es pugui oferir aquesta prestació "com més aviat millor" perquè és un dret de les dones i la "responsabilitat del sistema públic" és oferir el màxim de la cartera de serveis del Departament de Salut. En aquest sentit, s'avança en la creació de l'empresa pública per a la gestió de la Fundació Sant Hospital. L'Hospital Comarcal del Pallars s'ofereix l'avortament farmacològic a través del desplaçament de professionals de l'Arnau de Vilanova.

Pla obert on es veu una de les entrades del Sant Hospital de la Seu d'Urgell i una persona passant pel davant amb mascareta, el 20 d'agost de 2020 (Horitzontal).(Foto: Una de les entrades del Sant Hospital de la Seu d'Urgell /Albert Lijarcio)

El passat 8 de març, Fàbrega ja va explicar que fa temps que al Sant Hospital de la Seu d'Urgell s'està treballant des de l'àrea maternoinfantil per veure com fer compatible el dret a l'avortament farmacològic amb el de l'objecció de consciència dels sanitaris. A l'Hospital del Pallars s'ha aconseguit mitjançant el desplaçament de professionals de l'Arnau de Vilanova de Lleida. D'altra banda, recentment, tant l'Hospital de Cerdanya com l'Espitau Val d'Aran estan seguint aquesta fase del procés.