04.03.2021 |
Viure als Pirineus

INFRAESTRUCTURES

Les obres de la carretera impedeixen la mobilitat dels veïns de la vall de la Vansa i Tuixent

La carretera comunica amb la Seu d'Urgell i està tallada pràcticament durant tot l'horari diürn
dav
Cartell que indica el tall de la carretera per obres/FS
Les obres de la carretera impedeixen la mobilitat dels veïns de la vall de la Vansa i Tuixent

La carretera de comunica la vall de la Vansa i Tuixent amb la Seu d'Urgell està tallada pràcticament tot el dia degut a les obres de millora que s'hi estan realitzant. L'empresa constructora, amb l'autorització del Departament de Territori i Sostenibilitat, ha establert uns horaris molt restringits per al pas de vehicles, que són manifestament desproporcionats i que impedeixen als veïns i veïnes dels diferents pobles portar a terme les seves activitats diàries habituals. La carretera està tallada tots els matins de dilluns a divendres, de 8.30h a 13.30h. A les tardes es prohibeix el pas de dilluns i dimarts de 15.00h a 18.00h; dimecres i divendres de 15.00h a 19.00h; i el dijous de 15.00h a 17.30h.

Molts veïns i veïnes del municipi de la Vansa i Fórnols, que aplega els pobles d'Adraén, la Barceloneta, Cornellana, Fórnols, els Garrics, Montargull, Ossera, Padrinàs, Sant Pere, Sisquer i Sorribes, han expresssat el seu malestar pel menysteniment que pateixen "com si la nostra feina, el nostre temps i les nostres activitats diàries no tinguéssin cap valor". També des del municipi de Josa i Tuixent han manifestat el seu disgust i han indicat que "les coses es podien haver fet molt millor".

Obres de millora de la Carretera C-462

El Departament de Territori i Sostenibilitat està duent a terme les obres de millora de la carretera C-462, que uneix la Seu d'Urgell amb la vall de la Vansa i Tuixent. Els primers treballs es fan en el tram entre Adraén (la Vansa i Fórnols) i la cruïlla d'Artedó (Alàs i Cerc).

dav

Les obres d'aquesta primera fase, que suposen una inversió de 3,6 milions d'euros, consisteixen en la renovació del ferm i la millora dels elements de drenatge i de seguretat de la carretera, en un tram de prop de 15 quilòmetres. La C-462 pertany a la xarxa comarcal de carreteres de la Generalitat i permet connectar la Seu d'Urgell amb el Solsonès i el Berguedà. És una carretera de muntanya, que presenta un traçat complex i sinuós i que actualment es troba en força mal estat en diversos trams.

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha programat una intervenció integral en aquesta via de comunicació, juntament amb un tram de la C-563, en quatre fases, tot prioritzat el tram que ara es millora per la seva connectivitat amb la capital de l'Alt Urgell.

dav

Aquests primers treballs, que tenen un termini d'execució de 10 mesos, abasten el tram de la C-462 entre Adraén i la cruïlla d'Artedó, amb l'LV-4008. Consisteixen principalment en la reparació prèvia dels trams on el ferm presenti més desgast i l'estesa d'una nova capa de paviment per afavorir la comoditat i la seguretat en la conducció. Així mateix, es preveu la millora dels elements que faciliten el drenatge de la carretera. En aquest sentit, es construiran cunetes revestides de formigó, que també permetran donar un sobreample a la via. D'altra banda, s'adequarà la senyalització, tant la vertical –la de codi i la d'orientació– com l'horitzontal i s'instal·laran noves barreres de seguretat laterals, que inclouran les proteccions per a motoristes en els trams on sigui necessari.

Les obres de la carretera impedeixen la mobilitat dels veïns de la vall de la Vansa i Tuixent
Comentarios
Entrando en la página solicitada Saltar publicidad