17.09.2021 |
Viure als Pirineus

PARTITS POLÍTICS

L'exregidor de la Seu, Xavier Munt, deixa ERC després de 20 anys de militància

Munt ha publicat un article on diu que ja no comparteix la línia del partit a la Seu i no vol ser corresponsable de les seves decisions en un futur.
Xavier Munt al balcó de l'ajuntament 2
Xavier Munt al balcó de l'ajuntament el dia de Pasqua/facebook
L'exregidor de la Seu, Xavier Munt, deixa ERC després de 20 anys de militància

L'exregidor d'ERC a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Xavier Munt, ha donat a conèixer, a través de la publicació d'un article d'opinió - 'Mitja vida dedicada a ERC' - la seva "baixa voluntària del partit" després de més de 20 anys de militància.

Xavier Munt ha explicat que el seu distanciament amb el partit republicà s'ha fet cada vegada més gran i que ja no comparteix la línia del partit a la Seu: "En l'actualitat no comparteixo la línia del partit en l'àmbit local i no vull ser corresponsable de les seves decisions en un futur", ha assegurat. Munt explica que a setze anys va entrar a militar a les Joventuts d'ERC i que "he viscut un munt de campanyes electorals i he enganxat incomptables cartells,  enfilat sempre molt amunt per tal de poder penjar la pancarta més alta".

L'exregidor d'ERC ha explicat que ha arribat un moment "que s ́han superat unes línies vermelles del tot intolerables en l'àmbit ètic i personal, almenys per a mi" i  "comencen les travetes entre companys per tal d'assolir càrrecs que alguns mai havien somiat abans".

Xavier Munt també s'ha mostrat molt crític amb el funcionament del partit perquè "utilitza comissaris polítics que des de Barcelona marquen les directrius, fan i desfan llistes electorals i prenen decisions sobre el nostre territori".

El perfil

Nascut a la Seu d'Urgell el 1975, Xavier Munt Santacruz va estudiar a l'IES Joan Brudieu, va obtenir el títol de tècnic en transport sanitari i tècnic d'auxiliar d'infermeria a Barcelona. Fa més de 20 anys que treballa a la Fundació Sant Hospital, actualment al servei d'urgències. Ha estat durant quatre anys regidor de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell (2015-2019), adscrit a les àrees socials d'Atenció a les Persones, Gent Gran Infància i Joventut.

Actualment, Xavier Munt, es troba molt implicat en la implantació de la Intersindical-CSC a l'Alt Urgell i al conjunt de l'Alt Pirineu, i va ser un dels artífex de la seva presència a la Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell, on el sindicat republicà va aconseguir 4 delegats, tot i ser la primera vegada que es presentava al centre hospitalari urgellenc.


 

L'exregidor de la Seu, Xavier Munt, deixa ERC després de 20 anys de militància
Comentarios