21.10.2020 |
Viure als Pirineus

INFRAESTRUCTURES

L'aterratge amb GPS a l'aeroport de la Seu a punt d'aquí a dos mesos

La delegada de l'Estat va anunciar l'aprovació del projecte definitiu de la rotonda de Montferrer, a la N-260.

Pla general de l'Aeroport Andorra-la Seu amb els passatgers arribant/Albert Lijarcio
Pla general de l'Aeroport Andorra-la Seu amb els passatgers arribant/Albert Lijarcio
L'aterratge amb GPS a l'aeroport de la Seu a punt d'aquí a dos mesos

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, va anunciar ahir que el sistema d'aterratge amb GPS a l'aeroport de la Seu entrarà en funcionament d'aquí a dos mesos. Teresa Cunillera, que va visitar aquest dimecres la capital de l'Alt Urgell, també va anunciar l'aprovació del projecte definitiu de la rotonda de Montferrer, a la N-260, punt d'accés a l'aeroport de la Seu-Andorra. L'obra compta amb un pressupost de 500.000 euros i un termini d'execució de cinc mesos. Ara caldrà iniciar el procés de licitació i la consegüent adjudicació de les obres.

Reunió a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, i la delegada del Govern de l’Estat a Catalunya, Teresa Cunillera, van mantenir una reunió institucional a l'ajuntament  urgellenc. Batalla va remarcar la importància d'aconseguir la llum verda per al funcionament del sistema GPS a l'aeroport de la Seu i també va explicar que cal resoldre la possibilitat que l'aeroport pugui rebre vols de fora l’espai Schengen, qüestió que també depèn de l'Estat. 

Cunillera

L'alcalde urgellenc va traslladar a la delegada de l'Estat la necessitat que els tràmits de renovació de residència que les persones de l'Alt Urgell han de fer personalment a la ciutat de Lleida, es puguin realitzar des de les dependències de la policia de la Seu d'Urgell, estalviant més 250 viatges anuals d'aquest col·lectiu a la capital de la demarcació provincial. La millora de la seguretat a la N260 al pont del Valira i a l'alçada de Castellciutat, així com la necessitat de mantenir i millorar la dotació d'examinadors del carnet de conduir per reduir llistes d'espera, han estat altres qüestions plantejades durant la trobada. 

L'aterratge amb GPS a l'aeroport de la Seu a punt d'aquí a dos mesos
Comentarios