19.09.2021 |
Viure als Pirineus

L'Ajuntament de la Seu recomana a la ciutadania que es desplaci a peu durant els dies de Festa Major

Amb l’objectiu de limitar la circulació de vehicles als visitants, i així evitar problemes de circulació dins del nucli urbà de la ciutat.
 
image
Mapa de la Seu d'Urgell, amb les activitats que s'hi fan per la Festa Major.
L'Ajuntament de la Seu recomana a la ciutadania que es desplaci a peu durant els dies de Festa Major

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell fa una crida als urgellencs i urgellenques perquè durant el dies de la Festa Major deixin el seu vehicle a casa i es desplacin a peu per accedir als diferents espais de celebració dels actes festius. Amb aquesta mesura, es vol que la mobilitat de vehicles quedi limitada als visitants, i així evitar problemes de circulació dins del nucli urbà.

Pel que fa a les zones d’aparcament, es podran estacionar els cotxes a l’aparcament del cementiri, concretament la part que dóna a la carretera, mentre que l’aparcament lateral queda reservat per als camions dels firaires. D’altra banda, tothom que vingui de fora de la Seu d’Urgell per gaudir de la nostra Festa Major també podran aparcar els seus vehicles al nou aparcament de l’Horta del Valira, situat a ponent de la ciutat.

Val a dir també que el Camí Ral de Cerdanya -arteria que connecta el centre històric de la ciutat amb l’espai de les ‘firetes’ i de les ‘casetes’- no s’hi podrà circular entre les onze de la nit i les set del matí, excepte dimarts 27 d’agost, que s’hi podrà circular a partir de les 3 de la matinada.

Recordem que durant els dies de Festa Major, el passeig Joan Brudieu, el carrer Major, el carrer Canonges, plaça Catalunya, Pati Palau, Camí Sota Palau i Camí Clos queden tancats al trànsit de vehicles.

A més a més, quedaran instal·lades durant els dies que duri la Festa Major unes pilones de formigó per impedir la circulació de vehicles a l’avinguda Pau Claris, a l’alçada de la rotonda de Les Monges, al Camí Ral de Cerdanya amb el carrer Bisbe Benlloch, i a la baixada del carrer Sota Palau, zones totes elles de més afluència de vianants.

Altres recomanacions

Tal i com s’explica a l’interior del programa de mà de Festa Major, es recomana que no s’aparqui als llocs amb prohibició explícita d’aparcar, ni a les cantonades, ni als passos de vianants, ni davant de les tanques habituades per a organitzar la circulació.

Pel que fa a l’accés als pàrquings dels carrers afectats, en la mesura del possible, es trauran els vehicles abans de les 9 del matí i es tancaran a partir de les 9 de la nit. En casos d’urgència es podrà sortir sempre. Si per accedir a un pàrquing cal enretirar alguna tanca o senyal, caldrà tornar-les a col·locar en la seva posició inicial.

L'Ajuntament de la Seu recomana a la ciutadania que es desplaci a peu durant els dies de Festa Major
Comentarios