21.06.2021 |
Viure als Pirineus

ACORDS MUNICIPALS

L'Ajuntament de la Seu acorda fer una ciutat plenament accessible a tothom

El ple de l'Ajuntament va aprovar per unanimitat, aquest dilluns, la moció presentada per 'Compromís X la Seu' i 'la Seu en Comú', amb la incorporació d'esmenes del govern municipal.
Accessibilitat 2
Una noia, amb cadira de rodes, entrant a una botiga/betevé
L'Ajuntament de la Seu acorda fer una ciutat plenament accessible a tothom

L’objectiu de la moció aprovada és aconseguir l’accessibilitat universal, és a dir, que qualsevol persona pugui disposar i utilitzar les infraestructures i els serveis o productes en igualtat de condicions, independentment de la seva condició física, psíquica o sensorial.

Suprimir les barreres en la mobilitat i en la comunicació ha de ser un element fonamental per a la consecució d’una societat basada en la igualtat de drets i oportunitats; dota els ciutadans d’autonomia i els proporciona mitjans per desenvolupar una vida social i laboral activa.

L’accessibilitat universal no és només poder-se desplaçar, sinó poder gaudir de tots els servis que s’ofereixen a la ciutadania.

Concretament, es proposava la creació d’una Taula de treball que estudiï quines són les mancances actuals i realitzi les recomanacions necessàries per posar-hi solució. Aquest estudi es tindrà en compte en l’elaboració del Pla Municipal d’Accessibilitat. Al mateix temps, s’ha proposat l’atorgament d’un pressupost anual per tirar endavant les actuacions recollides en l’esmentat Pla i així poder concretar de manera immediata aquestes mesures.

L'Ajuntament haurà d'elaborar un Pla Municipal d’Accessibilitat

La moció aprovada també considera imprescindible la participació activa de les associacions, entitats o representants de la societat civil que puguin aportar idees i/o mesures adreçades a detectar i corregir les deficiències en matèria d’accessibilitat existents a la nostra ciutat.

Cal recordar que representants de les formacions polítiques Compromís X La Seu i La Seu en Comú han estat treballant de forma conjunta per a detectar les necessitats que presenta La Seu i la comarca en aspectes d’accessibilitat i ja han realitzat les primeres recomanacions en els equipaments i esdeveniments més significatius de la ciutat: el Parc del Segre, l’Espai Ermengol, la Fira de Sant Ermengol i la Promoció turística.

L'Ajuntament de la Seu acorda fer una ciutat plenament accessible a tothom
Comentarios