21.10.2020 |
Viure als Pirineus

MUSEUS

L’Espai Ermengol de la Seu d’Urgell reobre les seves portes al públic

Aquest divendres 19 de juny, amb el 50% de l’aforament del museu, complint amb les recomanacions de la fase 3 de desescalada. 
Edifici de l'Espai Ermengol, al carre Major de la Seu d'Urgell/EE
Edifici de l'Espai Ermengol, al carre Major de la Seu d'Urgell/EE
L’Espai Ermengol de la Seu d’Urgell reobre les seves portes al públic

L’Espai Ermengol de la Seu d’Urgell reobre les seves portes al públic amb totes les mesures de seguretat i higiene

L’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d’Urgell tornarà a obrir demà divendres 19 juny les seves portes al públic, i ho farà amb totes les mesures sanitàries que es recomanen en la fase de 3 de desescalada per tal de garantir un equipament segur i saludable als seus visitants i treballadors.

Aquest museu es podrà visitar de manera lliure i/o amb visita guiada acompanyada de manera individual, familiar o petits grups de convivència conjunta, amb un màxim de 10 persones. Per visitar-lo es recomana demanar cita prèvia enviant un correu a [email protected]

L’horari d’obertura de l’Espai Ermengol serà durant el mes de juny de dilluns a dissabte, de 10 a 14 hores, mentre que a partir de l’1 de juliol serà de dilluns a dissabte de 10 a 14 hores i de 16 a 19 hores.

OBERTURAEE-12

Aforament

L’aforament d’aquest equipament cultual queda limitat al 50% per planta, que en xifres seran un total de 99 persones en tot l’edifici. Tant a l’entrada del museu com a cadascuna de les seves plantes el visitant trobarà un cartell que informarà d’aquesta limitació. Per nombre de persones permeses per planta, l’aforament serà el següent: planta baixa-recepció (19 persones), planta primera (29 persones), planta segona (29 persones), planta tercera (10 persones) i àtic (12 persones).

La recepció de l’Espai Ermengol estarà protegida per mampares, hi haurà una línia al terra per senyalitzar el torn i la distància de seguretat entre visitants, així com un cartell que indicarà l’aforament màxim de l’edifici i les normes bàsiques de seguretat exigides.

Venda de tiquets

El pagament de les entrades serà preferentment per mitjans electrònics. Per adquirir els tiquets per un grup de visitants ho haurà de fer una sola persona amb mascareta obligatòria. L’accés a la botiga del museu i a l’oficina de turisme serà limitat. El personal de recepció aportarà els materials sol·licitats i respondre a les preguntes dels visitants. Val a dir que tot el material i productes de l’equipament quedaran sota protecció de les vitrines.

Els visitants a l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat hauran de portar posada la mascareta de manera obligatòria. L’equipament posarà a disposició gel hidroalcohòlic per desinfectar-se les mans.

Circulació segura

Per complir amb les mesures de seguretat, els visitants a l’Espai Ermengol hauran de mantenir una distància de 2 metres. L’ascensor serà només per a ús individual excepte si el visitant requereixi d’un cuidador per accionar-lo.

Totes les portes de l’itinerari de circulació per visitar les exposicions, així com les dels lavabos públics, quedaran obertes per evitar que els visitants obrin i tanquin portes, amb l’objectiu que no hagin de tocar res.

Respecte a les exposicions, les pantalles interactives del primera i cinquena planta restaran apagades per motius de seguretat i higiene. Només quedaran en funcionament els audiovisuals que es puguin reproduir de manera automàtica.

Val a dir també que es netejarà i desinfectarà de manera diària tots els bancs i la barana  de l’escala i els interruptors dels lavabos públics, i es ventilarà l’edifici freqüentment.  

Activitats gratuïtes per a tots els públics

D’altra banda, l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat té organitzades un seguit d’activitats diverses per aquest estiu, obertes a tothom i gratuïtes, que compten amb la col·laboració de l’Oficina  Jove de l’Alt Urgell (OJAU), que s’inclouen a la programació juvenil d’INSOMNI, la Regidoria de Patrimoni Natural i Medi Ambient de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell (IECAU).

Per participar-hi cal fer reserva prèvia. Totes les activitats seguiran les recomanacions de PROCICAT per garantir la seguretat de tots els participants.

Per ordre cronològic, les cinc propostes que es portaran a terme són:

·       Visita guiada al barri de Santa Magdalena, en commemoració del 50è aniversari de la construcció d’aquest temple (1 de juliol).

·       Descobrir les encantades: sortida interpretativa sobre el cel i el temps de la Seu d’Urgell (15 de juliol).

·       La Seu, naturalment: per conèixer la natura urbana de la ciutat (17 de juliol).

·       Caminant sota la llum de la lluna plena: sortida interpretativa sobre el cel i el temps de la Seu d’Urgell (4 agost).

·       Joc de rol medieval: a través del joc de rol descobrirem personatges històrics reals de la comarca de l’Alt Urgell (6 agost).

·       Cacem estels fugaços: sortida interpretativa sobre què és aquesta pluja d’estels i intentar pescar-ne unes quantes (11 agost).

L’Espai Ermengol de la Seu d’Urgell reobre les seves portes al públic
Comentarios