08.07.2020 |
Viure als Pirineus

EL PROJECTE, AMB UNA INVERSIÓ DE 204.000 EUROS, INCLOU UNA NOVA ROTONDA PER REGULAR EL TRÀNSIT

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell remodelarà la plaça de les Moreres

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha aprovat el projecte de reforma de la plaça de les Moreres. L'actuació té un pressupost de 204.000 euros i ha de permetre modernitzar l'espai i regular millor el trànsit en aquest punt del barri de Santa Magdalena, al costat de l'església del mateix nom.

Plaça de les Moreres
Plaça de les Moreres
L’Ajuntament de la Seu d’Urgell remodelarà la plaça de les Moreres

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Jesús Fierro, ha avançat que el canvi més important en la fesomia de la plaça serà l'eliminació de l'actual illot i la construcció en el seu lloc d'una rotonda, per regular la circulació en un indret en el qual hi conflueixen el camí de la Palanca, el passeig del Parc i els carrers del Bisbe Iglesias Navarri, de la Canal Baridana i de Ribera d'Urgellet. El pas giratori també disposarà al seu interior d'un espai per als vianants, amb bancs per seure.

Fierro ha explicat que això servirà per completar la millora de la zona, atès que la part de la plaça que toca a l'església ja havia estat remodelada anteriorment i que ara fa dos anys la Generalitat va reasfaltar el camí de la Palanca, que enllaça amb la carretera en direcció a Cerc. Tanmateix, ara es millorarà igualment l'àrea de jocs infantils, amb una partida de 36.000 euros.

Les obres comportaran també la construcció de noves voreres i el reforçament de la seguretat als passos de vianants. Paral·lelament, es reformarà el paviment i les zones enjardinades. El projecte compta amb el suport de la Diputació de Lleida, que aportarà 67.000 euros al pressupost previst.
 

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell remodelarà la plaça de les Moreres
Comentarios