22.10.2019 |
Viure als Pirineus

ELECCIONS MUNICIPALS

JxCat i ERC governaran conjuntament al Consell Comarcal de l'Alt Urgell

Junts per Catalunya tindrà la presidència fins a finals del 2021, i els republicans l'ocuparan la resta del mandat

Seu del Consell Comarcal de l'Alt Urgell
Seu del Consell Comarcal de l'Alt Urgell
JxCat i ERC governaran conjuntament al Consell Comarcal de l'Alt Urgell

Junts per Catalunya i ERC governaran conjuntament al Consell Comarcal de l'Alt Urgell. L'acord assolit entre les dues formacions respon a la voluntat de "treballar plegats a la comarca, com s'ha fet del 2003 fins al 2017 ininterrompudament", i "tenint en compte la voluntat de tenir una majoria estable per assolir els reptes comarcals per als pròxims quatre anys". La presidència de l'ens comarcal recaurà en JxCat fins a finals del 2021, mentre Esquerra Republicana l'ocuparà la darrera part del mandat. D'altra banda, cadascuna de les formacions liderarà dues de les quatre àrees en què s'estructurà el govern comarcal.

Junts per Catalunya a l'Alt Urgell ha obtingut nou consellers comarcals, i ERC sis, d'acord amb els resultats de les eleccions municipals del 26-M. D'aquesta manera, els dos partits sumen quinze dels dinou consellers comarcals. 

L'acord de govern preveu mantenir les quatre àrees de funcionament coincidents amb les quatre vicepresidències de manera que el Consell Comarcal de l'Alt Urgell se seguirà organitzant amb l'àrea de governació i serveis al territori; medi ambient i sostenibilitat; promoció econòmica i desenvolupament local i atenció a les persones. Dues d'aquestes àrees seran liderades per consellers comarcals d'ERC i dues per representants de JxCat. Pel que fa a la presidència de l'ens comarcal, JxCat l'ostentarà fins a finals de l'any 2021, i Esquerra Republicana la darrera part del mandat. 

Ambdues formacions estan convençudes que aquest acord "contribuirà a seguir sumant projectes comarcals d'inversions indispensables per a la comarca treballats en l'anterior mandat", els quals "han de veure la llum o acabar-ne la implantació en aquesta nova etapa", com exemple el desplegament de la fibra òptica, el projecte d'ecoturisme Camina Pirineus, el projecte FOREST4LOCAL d'eficiència energètica i economia circular, els canvis en l'enllumenat públic en setze municipis i cinc Entitats Municipals Descentralitzades (EMD), la implementació d'un arquitecte comarcal o la posada en funcionament d'un servei de suport als ajuntaments més petits per a tasques administratives, així com les inversions previstes en el pla de camins treballat a nivell pirinenc, entre altres. 

Està previst que un cop nomenats els consellers comarcals les dues formacions preparin la proposta organitzativa més detallada de les àrees i altres aspectes organitzatius. 

Els consellers comarcals proposats per JxCat són Cristina Barbens, Imma Porta, Ana Isabel Manrique, Marta Soca, Carme Espuga, Maria Carme Ribó, Marta Poch, Rosa Fàbrega i Miquel Sala. Els consellers republicans seran Sergi Parramon, Martí Riera, Francesc Canillo, Carme Lostao, Gemma Orrit i Lluís Betriu.

Comentarios