15.07.2020 |
Viure als Pirineus

ELECCIONS MUNICIPALS

Junts per la Seu fa una crida a omplir les urnes per garantir un projecte de ciutat positiu i realista

L'acte final de campanya, que ha omplert Sant Domènec de gom a gom, ha servit per fer una crida a anar a votar perquè Jordi Fàbrega sigui el proper alcalde de la Seu d'Urgell.

La Sala de cultura de Sant Domènec es va omplir de gom a gom per escoltar els candidats i les propostes de Junts per la Seu/JPLS
La Sala de cultura de Sant Domènec es va omplir de gom a gom per escoltar els candidats i les propostes de Junts per la Seu/JPLS
Junts per la Seu fa una crida a omplir les urnes per garantir un projecte de ciutat positiu i realista

Aquest dijous la Sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell ha acollit l’acte de tancament de campanya de Junts per la Seu on han pres la paraula els 27 membres de la candidatura que han enunciat les principals propostes del programa.

Jordi Fàbrega, alcaldable de la formació, ha destacat que “cal que la ciutat continuï apostant per un projecte constructiu, en positiu, de suma, que aplegi a tothom i que defugi de visions destructives”. Fàbrega ha explicat que representa un projecte renovat que canvia de persones i alhora manté una visió de política en positiu. Cal omplir les urnes aquest diumenge amb vots d’esperança i de futur per la ciutat, amb projectes realistes que seran possibles gràcies a la feina d’un equip preparat”, ha reblat l’alcaldable de la formació.

Durant l’acte també ha intervingut l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, que ha agraït la confiança rebuda per la gent de la seu durant els anys d’alcaldia i ha demanat un vot de confiança per Jordi Fàbrega i el seu equip.

Acte Final Junts per la Seu 1

Han tingut un paper rellevant la número dos de la candidatura i actual tinent d’alcalde de promoció econòmica, Mireia Font, que ha destacat que “cal continuar treballant de valent perquè la Seu sigui una ciutat d’oportunitats per treballar, per emprendre, per progressar”. Font ha assegurat que “aquests darrers quatre anys hem contribuït a que la ciutat tingui més activitats, hi vingui més gent, s’hi generin més negocis… i per això volem continuar treballant en aquesta línia”.

Durant l’acte ha intervingut també el President Puigdemont, a través de videoconferència, amb un missatge d’agraïment pel suport rebut i una apel·lació directa al doble vot de Junts per Catalunya tant a Europa com a la Seu, de manera que aquest diumenge es voti Fàbrega a la Seu, i Puigdemont a Europa.

Revitalització del centre històric a través de la cultura, els museus i el petit comerç

L'alcaldable Jordi Fàbrega ha explicat que es vol potenciar el centre històric a través de la cultura i dels museus: “En aquest sentit cal recordar que conjuntament amb la Catedral tenim l’Espai Ermengol, i la voluntat d’ampliació del Bisbat per al Museu Diocesà, que recolzarem. A més, volem que els antics jutjats es converteixin en un espai museístic de la cultura popular i tradicional pirinenca. La suma d’aquestes iniciatives situa la cultura com un dels principals motors, no només del centre històric sinó també de tota la ciutat.”

Carme Espuga ha volgut remarcar l’aposta pel comerç local: “Un altre element per a la millora i la revitalització del centre històric té a veure amb com ajudem a obrir i dinamitzar els petits locals comercial, especialment al carrer Canonges. L’Ajuntament disposa en aquests moments d’un estudi actualitzat de la situació de tots els locals comercials buits que tenim al centre històric. Amb aquesta informació, i l’exemple que hem observat d’altres municipis amb una problemàtica semblant, tirarem endavant un pla de locals oberts per afovorir la implantació de petites activitats econòmiques al centre històric en què l’Ajuntament actuï de motor i de mediador entre propietaris i emprenedors.”

Marta Roca ha posat de relleu un altre dels elements motors del Centre històric, la biblioteca de Sant Agustí: “En aquesta legislatura s’hi han fet reformes de millora en els espais: insonorització de la planta quarta, instal·lació de mobiliari al pati, instal·lació de cortines per evitar la insolació a les tardes… Aquests propers quatre anys farem una reforma encara més ambiciosa de l’espai per fer-lo més còmode per als usuaris, millorar els serveis que hi prestem, crear una sala d’estudi i ampliarem els horaris obrint matí i tarda tots els dies entre setmana.”

Albert Batalla, ha remarcat que l’aposta de Junts per la Seu és ferma per seguir coliderant el projecte per aconseguir que la Catedral de Santa Maria d’Urgell sigui declarada patrimoni universal de la UNESCO dins la candidatura conjunta amb Andorra i Foix, projecte en el que es porta treballant discretament els últims anys per aconseguir que sigui una realitat ben aviat.

Junts per la Seu fa una crida a omplir les urnes per garantir un projecte de ciutat positiu i realista
Comentarios