Joves del Pirineu que miren cap a Alemanya

Una desena de joves de la Seu d'Urgell han participat aquesta setmana en la sessió informativa sobre el programa CATAZUBI 2016 de formació professional dual remunerada a Alemanya, iniciativa de Bridge for Mobility (B4M Europe), amb la col·laboració de l'Associació Catalana de Municipis i l'Ajuntament urgellenc.

Sessió informativa CATAZUBI 2016-FP remunerada a Alemanya 036
photo_camera Sessió informativa CATAZUBI 2016.
En aquesta sessió, presentada pel primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de la Seu, Jesús Fierro, els i les joves interessats han rebut de primera mà tota la informació sobre aquest projecte a càrrec de David Anton, membre de l'empresa catalana de formació i col·locació de personal Marató In. Recordem que la jornada estava adreçada a joves d'entre 18 i 27 anys de nacionalitat europea, que estiguin a l'atur, que no tinguin estudis universitaris, però hagin acabat l'ESO.

Els nois i noies urgellencs s'han pogut informar sobre quines són les professions que s'ofereixen en aquesta FP dual remunerada a Alemanya; així com què significa estudiar, viure i treballar a Alemanya; avantatges i inconvenients; i com funciona el procés de selecció per escollir els joves i les joves per aquesta iniciativa.

Després d’aquesta sessió informativa, tots aquells joves interessats en formar part del programa CATAZUBI 2016 ja poden fer les seva inscripció per participar en el procés de selecció, poden triar 2 professions, i que culminarà amb una entrevista.

Amb CATAZUBI 2016, els joves poden accedir a una plaça de FP Dual a Alemanya mitjançant de dues línies subvencionades: a través de MobiPro-EU, un programa d'ajudes del govern alemany, o a través del SOC amb garantia juvenil (Projectes Singulars: Mobilitat i inserció per a joves NOEF a Alemanya. Ambdues línies subvencionen un curs intensiu de 450 hores d'alemany a Catalunya i el trasllat a Alemanya. També garanteixen un sou mínim per poder fer front al cost de vida a Alemanya mentre els joves hi estudien.