21.09.2020 |
Viure als Pirineus

INSTITUCIONS

Josep Antoni Vila, nou gerent del Consell Comarcal de l’Alt Urgell

El plenari de la corporació ha ratificat el seu nomenament aquest dijous després de consensuar el nom entre les tres formacions amb representació al Consell Comarcal
Josep Antoni Vila és el nou gerent del Consell Comarcal de l'Alt Urgell/CCAU
Josep Antoni Vila és el nou gerent del Consell Comarcal de l'Alt Urgell/CCAU
Josep Antoni Vila, nou gerent del Consell Comarcal de l’Alt Urgell

Josep Antoni Vila Sensada és des d’ahir el nou gerent del Consell Comarcal de l’Alt Urgell en substitució de Sara Camps Mora, que va dimitir del càrrec el passat mes de juny. El nomenament d’en Vila, nascut a la Seu d’Urgell l’any 1967 i enginyer industrial de formació, va ser consensuat entre els tres grups polítics amb representació al Consell (Junts, ERC i Compromís) i ratificat oficialment pel plenari de la corporació en la sessió celebrada ahir al vespre.

Altres acords

En el plenari es van prendre una trentena d’acords més, entre els quals destaca la revocació de l’encàrrec de gestió de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) de Montferrer a l’empresa IAUSA, de tal manera que la instal·lació passa a ser gestionada directament pel propi Consell Comarcal. Així, els treballadors de l’EDAR s’integren a la plantilla del Consell.

Ple 12 setembre 2019

D’altra banda, el ple va aprovar l’encàrrec de la gestió del menjador de l’escola Mn Albert Vives de la Seu d’Urgell, fins ara exercida per l’AMPA del centre, a l’empresa IAUSA

En un altre punt de l’ordre del dia, el plenari va aprovar el conveni pel finançament del Projecte FEDER Impulsa Energia per un import de 640.000 euros. Es tracta d’una iniciativa d’estalvi energètic de l’enllumenat públic i dels equipaments municipals arreu de la comarca per mitjà de la instal·lació d’equipaments de baix consum.

Altres convenis aprovats van ser el d’Assistència Tècnica (SAT) als ajuntaments, subscrit amb la Diputació de Lleida; el de transferència de recursos des del Departament de Cultura de la Generalitat per a la gestió de l’Arxiu Comarcal; el que se signarà amb els ajuntaments de la comarca per a l’execució de les mesures del Pacte d’Estat contra la violència de gènere; el de finançament del transport i els menjadors escolars, amb el Departament d’Ensenyament; el del Centre de Mediació Familiar, amb el Departament de Justícia; i el del projecte “Mengem d’aquí”, amb el Consorci Alt Urgell-Cerdanya. A més, es va acordar la pròrroga del conveni del Programa Treball i Formació amb els ajuntaments de la comarca.

En un altre ordre de coses, el plenari va ratificar el decret de nomenament de Rosa Fàbrega, alcaldessa de les Valls d’Aguilar, com a presidenta del Consell d’Alcaldes. Alhora, es van aprovar els nomenaments de representants del Consell Comarcal a diverses comissions i organismes.

El grup Compromís X Pirineu va presentar al ple una moció per a la millora de l’escola rural, la qual es va debatre i finalment es va deixar sobre la taula per tal de reformular-la i consensuar-la amb els altres grups per tal de poder ser votada en una pròxima sessió.

Josep Antoni Vila, nou gerent del Consell Comarcal de l’Alt Urgell
Comentarios