31.10.2020 |
Viure als Pirineus

Jornada de pànic a la banca andorrana

Aquest dijous s'ha viscut una jornada negra per a la banca andorrana a causa dels nervis provocats per un atac hacker de caràcter viral que va consistir en l'enviament massiu de missatges falsos per WhatsApp i SMS en els quals s'explicava que altres entitats financeres del país, més enllà de la Banca Privada (BPA), estaven sent investigades. Els rumors s'han estès com la pólvora.

La crisi de la BPA ha provocat nervis a tot el sector.
La crisi de la BPA ha provocat nervis a tot el sector.
Jornada de pànic a la banca andorrana

No descobrim res si diem que hi ha por. Els clients de la banca andorrana estan neguitosos i qualsevol petita notícia és interpretada negativament. Avui ha estat la d'un atac hacker, tal i com informa el Diari d'Andorra, però demà no sé sap que serà.

Des de Govern i des de les entitats bancàries s'insisteix en què el problema es redueix a la BPA però cada cop són més els clients dels altres bancs del país que tenen dubtes sobre l'abast d'aquesta crisi i tenen por que la situació de la BPA no pugui afectar a les seves entitats. La situació és extremadament delicada i ningú sap com evolucionarà en els propers dies. En joc hi ha centenars de llocs de treball i l'equilibri de tot l'ecosistema econòmic d'un país que té en la banca un dels principals pilars econòmics.

 

Jornada de pànic a la banca andorrana
Comentarios
Entrando en la página solicitada Saltar publicidad