20.04.2021 |
Viure als Pirineus

Fiscalia no veu risc per a Nadia Nerea i no prendrà cap mesura imminent

El jutge ha requerit aquest dimecres el passaport de la menor i ha tornat a demanar que se li entreguin els informes mèdics

Fiscalia no veu risc per a Nadia Nerea i no prendrà cap mesura imminent

Ferran Queralt, La Seu d'Urgell .- Fonts de la fiscalia han assegurat a l'ACN que no veuen cap risc per a Nadia Nerea Blanco pel que no es prendrà cap mesura imminent. De totes maneres, des de la fiscalia, s'assegura que es "mantindran vigilants" sobre el cas. Aquest dimecres al matí el magistrat de la Seu d'Urgell encarregat del cas ha oficiat a la fiscalia a prendre mesures civils sobre a menor en cas que ho cregués necessari, tant per investigar el possible delicte com per a prendre les mesures que cregui necessàries sobre la custòdia de la menor. Així mateix el magistrat del jutjat número 1 ha requerit als pares de la nena, Fernando Blanco i Marga Garau, el passaport de la seva filla. El magistrat ja va ordenar aquest dilluns la immobilització dels comptes on s'han rebut les donacions pel 'cas Nadia' amb l'objectiu d'investigar presumptes irregularitats en la gestió d'aquests fons davant les informacions que apunten a un engany sobre el tractament experimental de la malaltia de la petita, una Tricotiodistrofia, i el seu cost, així com la identitat dels especialistes als quals hauria recorregut la família.

Les mesures civils que podria emprendre la fiscalia, i que per ara no emprendrà, poden anar des de la tutel·la d'un menor fins a tractar aspectes sobre la manutenció, residència, comunicació, tractaments mèdic, assegurar l’educació d’un menor, entre d'altres. En cap cas el jutge ha fet cap referència a quin tipus de mesura vol. És per això que segons el TSJC el jutge demana a la Fiscalia que es pronuncii sobre la tutel·la sinó si la fiscalia creu convenient demanar-ne alguna, la que ells considerin.

D'altra banda i sobre una possible fugida del pare de país, segons el TSJC no els consta que l'home hagi marxat.

La sospita d'un possible engany va sorgir aquest cap de setmana després que diversos mitjans de comunicació hagin explicat que el relat de viatges constants, la recerca de tractaments experimentals i contactes amb metges i científics experts "era total o parcialment fals". El pare va defensar a les xarxes socials la veracitat de la història i la família ha assegurat que retornaran totes les donacions que van rebre.

El pare, Fernando Blanco, va assegurar a la pàgina del Facebook de l'Associació Nadia Nerea que compareixeria en roda de premsa davant els mitjans per tal de donar les explicacions necessàries. A hores d'ara, encara no ha convocat als mitjans ni ha donat les explicacions que prometia en cap mitja de comunicació. 

Fiscalia no veu risc per a Nadia Nerea i no prendrà cap mesura imminent
Comentarios