Es fan 17 contractes laborals a resultes del Workshop ocupacional de la Seu

Actualment hi ha quasi un 19% menys de persones aturades a la capital alturgellenca respecte fa dos anys.

Centre cultural Les Monges de la Seu d'Urgell
photo_camera El Centre cultural Les Monges de la Seu on es va fer el Workshop.

De la segona edició del Workshop Ocupacional celebrat a la capital de l’Alt Urgell el passat mes de novembre han sorgit un total de 17 contractes laborals per treball tant al territori com al Principat d’Andorra.

Recordem que com a resultat d’aquesta trobada entre les 180 persones demandants de feina i les 15 empreses que oferien diferents llocs de treball per cobrir s’hi van realitzar més de 500 entrevistes professionals.

Respecte els diferents sectors, el 37% d’aquestes 18 persones contractades treballen en el sector de l’hostaleria, seguit del 25% que ho fan en empreses turístiques. Un 13% ha estat contractat en el sector industria, el mateix percentatge pel que fa a contractats pel sector comerç. Tant el sector de la banca com el sector administratiu s’hi han contractat un 6% respectivament.

Aquest segon workshop va estar està organitzat pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, l’Oficina Jove, Alt Urgell@Xarxa, Departament d’Empresa de la Generalitat de Catalunya, Unió Europea i Catalunya Emprèn.

Evolució positiva xifres d’atur

Pel que fa al nombre de persones aturades a la Seu d’Urgell cal remarcar una evolució positiva, tal i com demostren les següents xifres: el desembre de 2016 hi havia un total de 676 persones a l’atur mentre que al desembre de 2015 n’hi havia 733 de i al desembre de 2014 hi havia 831 aturats a la nostra ciutat.  És a dir, actualment hi ha quasi un 19% menys de persones aturades a la capital alturgellenca respecte fa dos anys.

La tinent d’alcalde Promoció de la Ciutat i Treball Fronterer de l’Ajuntament de l’Ajuntament de la Seu, Mireia Font, afirma que “malgrat aquesta evolució positiva del nombre d’aturats a la nostra ciutat, cal seguir treballant a fons per millorar la qualitat de l’ocupació i alhora rebaixar l’atur per poder situar-nos a nivells previs a la crisi”.

Font també assenyala al respecte que actualment la Seu d’Urgell es troba en xifres d’atur equivalents de meitats de 2009, any on hi ha havia registrats un total de 690 aturats.

A més a més, la tinent d’alcalde urgellenca subratlla que des de l’Ajuntament seguirà impulsant formació per aturats, farà de mitjancer i coordinarà amb els agents d’ocupació, així com donar suport a empreses i autònoms, i continuar treballant per fer més accessible el mercat laborat andorrà.