26.03.2019 |
Viure als Pirineus

LLIBRES

Es presenta la Fira del Llibre del Pirineu a la Biblioteca Nacional de Catalunya

Presidirà l'acte consellera de cultura Laura Borràs i hi participarà l'escriptora pirinenca Maria Marbal, l'alcalde d'Organyà i la directora de la Biblioteca Nacional de Catalunya

L'escriptora trempolina Maria Barbal/AELC-Carme Esteve
L'escriptora trempolina Maria Barbal/AELC-Carme Esteve
Es presenta la Fira del Llibre del Pirineu a la Biblioteca Nacional de Catalunya

Aquest divendres, 27 de juliol, es presentarà a la Biblioteca Nacional de Catalunya, la 22a edició de la Festa i Fira del Llibre del Pirineu. L'acte serà presidit per la consellera de Cultura Laura Borràs i també hi participaran l'escriptora trempolina Maria Barbal; l'alcalde d'Organyà, Celestí Vilà; i la directora de la Biblioteca Nacional de Catalunya, Eugènia Serra.

La Fira del Llibre del Pirineu és un esdeveniment literari organitzat per l'Associació Llibre del Pirineu a la vila d'Organyà des de l'any 2003, tot i que les primeres edicions, de l'any 1996 al 2002, es va fer a Martinet de Cerdanya. La fira sempre s'ha fet el primer cap de setmana del mes de setembre. 

La Fira consta de diverses activitats per a tots els públics, tals com espectacles teatrals, concursos literaris, tallers, presentacions de llibres, taules rodones, lectures d'obres d'autors del Pirineu i les lectures de les Homilies modernes, entre les quals destaca l'homilia laicaescrita generalment per un autor convidat i que es llegeixen a la restaurada església de Santa Maria d'Organyà.

Associació Llibre del Pirineu

L'Associació Llibre del Pirineu es va crear la tardor del 2010 amb la voluntat de promocionar els llibres produïts dins l'àmbit territorial pirinenc i els seus autors. Aquesta associació, que presideix l'escriptor cerdà Manel Figuera, és oberta a totes les persones que integren el procés de creació del llibre: escriptors, editors, llibreters, il·lustradors, impressors, bibliotecaris i, naturalment, lectors. L'Associació i la Fira del Llibre del Pirineu, d'Organyà, han caminat plegats i Isidre Domenjó ha estat l'artífex principal d'aquesta comunió i també l'inspirador de l'anomenada Carrerada de llibres que va tenir lloc en l'edició de l'any passat. La Carrerada de llibres va esdevenir una mena de performance consistent en una lectura múltiple i simultània als vorals de la travessia urbana de la C-14, al seu pas per Organyà. Una acció visualment potent, amb els viatgers dels cotxes com a públic captiu, mentre centenars de persones estaran llegint a les voreres. 

Comentarios