20.04.2019 |
Viure als Pirineus

Un emprenedor de la Seu d'Urgell engega un projecte de transport sostenible d'aliments amb bicicleta elèctrica

La Fira de Sant Ermengol serà la plataforma des d’on els germans Porta Alsina presentaran una iniciativa pionera de transport a la Seu d’Urgell: la bicicleta elèctrica. Es tracta del projecte "T’ho portem a casa" que, amb el suport d’Obra Social la Caixa, portarà a l’adreça que el comprador desitgi el menú diari i la compra que hagi fet a la xarcuteria.

La bicicleta elèctrica amb la que es farà aquest nou servei
La bicicleta elèctrica amb la que es farà aquest nou servei
Un emprenedor de la Seu d'Urgell engega un projecte de transport sostenible d'aliments amb bicicleta elèctrica

D’altra banda, i adreçat específicament a les empreses de la Ciutat, Xarcuteria Pagès ha dissenyat un servei innovador consistent en portar fins al lloc de treball una oferta d’esmorzar col·lectiu consistent en plates d’embotits, pa, fruita i cafès per una tarifa plana mensual. L’esmorzar serà portat diàriament a l’hora convinguda amb el tricicle elèctric.

A banda del benefici empresarial “intern” que la implantació d’aquest servei reportarà a l’empresa que el contracti -promoció de la salut, benestar corporatiu, salut dels treballadors, productivitat, retenció del talent i fidelització dels treballadors-, la iniciativa aporta altres beneficis relacionats amb la salut i la promoció del territori. D’una banda, el projecte promou el consum de productes de proximitat i de temporada; d’una altra, dinamitza l’economia local, ja que tant els embotits com el pa, la fruita, el cafè i el material necessari per a la seva conservació i transport prové del comerç local.

Des del punt de vista social, la iniciativa promou l’ocupabilitat de col·lectius amb dificultat d’inserció laboral.

Pel que fa al medi ambient, la contractació del servei “T’ho portem a casa” promociona un sistema de transport elèctric i sostenible tant des del punt de vista mediambiental com de mobilitat. Anar amb bicicleta no genera emissions, no produeix sorolls i contribueix a reduir el nombre de vehicles a motor en circulació. A la Seu, afavorirà la fluïdesa en la circulació i facilitarà l’aparcament.

Amb la implantació d’aquests projectes vinculats amb el transport a domicili, Xarcuteria Pagès vol donar resposta a les noves demandes que es generen en una societat complexa i moderna com la de la Seu. D’una banda, atendre necessitats nutricionals, alimentàries i socials; d’una altra, atendre les necessitats laborals i de manca de mobilitat; així com crear ocupació de caire social; ser respectuós amb el medi ambient, aplicant un sistema de transport sostenible; garantir la traçabilitat dels productes des de la botiga a casa del client; conscienciar i apropar a tots els col·lectius els productes de proximitat de l’Alt Urgel, i afavorir la logística i ajudar al futur econòmic i social de la comarca.

En tots els casos, Xarcuteria Pagès compta amb l’assessorament d’una especialista en dietètica i nutrició, per tal que els menús que proposa siguin el més equilibrats i saludables possibles, i que s’adeqüin als diferents requeriments que es puguin plantejar (intoleràncies, alèrgies, dietes específiques i qüestions relacionades amb la salut cardiovascular).

Des de l’estand de Xarcuteria Pagès a la Fira de Sant Ermengol d’enguany també es presentarà un projecte col·laboratiu amb altres empreses liderades per joves del Baridà. Es tracta d’uns paquets d’oferta conjunta que inclouen activitats, allotjaments i serveis, i que s’adrecen tant a gent del territori com a turistes i visitants. La proposta es presenta amb el nom de Packs del Baridà, i està formada per Aransa Esquí i Muntanya, Bar Dandy, Otium, Nata's House, Cal Mateuet, Xarcuteria Pagès i el Rastell.

L’estand de Xarcuteria Pagès a la Fira de Sant Ermengol es troba al pavelló poliesportiu de la Seu.

Comentarios