20.09.2021 |
Viure als Pirineus

ESTUDIS COMARCALS

"Els escolapis a Oliana. La segona escola municipal de Catalunya", a càrrec de Joan Florensa i Aniol Noguera

L'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell continua les seves activitats aquest agost, dins el cicle d'actes commemoratius del desè aniversari
Oliana, edifici (01)
Edifici històric de l'Escola Pia d'Oliana/la plega de l'arxiu
"Els escolapis a Oliana. La segona escola municipal de Catalunya", a càrrec de Joan Florensa i Aniol Noguera

-Dissabte 17 d'agost, a les 20:00 h. al Casal de Jubilats Nostra Senyora dels Àngels d'Oliana, conferència "Els escolapis a Oliana. La segona escola municipal de Catalunya", a càrrec de Joan Florensa i Aniol Noguera. L'activitat, inclosa dins el cicle d'actes commemoratius del desè aniversari de l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell, compta amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Oliana i de l'Escola Pia de Catalunya. Durant l'acte també es presentarà el llibre "Les arrels de l'Escola Pia al Pallars Jussà. Josep Calassanç, oficial de Tremp", escrit pels mateixos conferenciants. Us n'adjuntem el cartell.

Arseguel 6626

-Diumenge 18 d'agost, a les 12:00 h. davant l'església d'Arsèguel, visita guiada pel poble d'Arsèguel, a càrrec de Lluís Obiols Perearnau. L'activitat, inclosa dins el cicle d'actes commemoratius del desè aniversari de l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell, compta amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Arsèguel. Us adjuntem el cartell de l'acte.

1 canonges 2

-Diumenge 18 d'agost, a les 12:30 h. a l'Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d'Urgell, visita guiada "El carrer dels Canonges del segle XIX", a càrrec de Pilar Aláez i Climent Miró. L'activitat s'inclou dins dels actes de la Festa del Carrer dels Canonges. Us adjuntem el cartell amb la totalitat dels actes previstos.

Pla mitjà del president de l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell, Lluís Obiols, i de la tresorera de l'entitat, Pilar Aláez, explicant el programa d'actes per commemorar el seu desè aniversari. Imatge del 13 de juny de 2019 (Horitzontal).

-Dilluns 19 d'agost, a les 19:00 h. al Museu Cerdà de Puigcerdà, presentació del llibre "El govern de la Ciutat d'Urgell al segle XVI. Jeroni Grau i el seu tractat per al govern municipal", a càrrec de Lluís Obiols Perearnau. L'activitat, organitzada pel Grup de Recerca de Cerdanya, s'inclou dins del cicle "A l'estiu, Recerca't". Podeu trobar el conjunt d'activitats del cicle a l'enllaç següent: http://www.recercacerdanya.org/agenda/agenda-agost-2019/

"Els escolapis a Oliana. La segona escola municipal de Catalunya", a càrrec de Joan Florensa i Aniol Noguera
Comentarios