12.05.2021 |
Viure als Pirineus

EDUCACIÓ

Compromís alerta que el Consell Comarcal de l'Alt Urgell vol privatitzar els menjadors escolars

Segons Compromís X Pirineu, la qualitat dels menús escolars disminueixen quan aquests queden en mans d'empreses privades que es regeixen per criteris econòmics.
Escola Rural Organyà 2
Un nen al menjador de l'escola rural d'Organyà (Alt Urgell) Foto: GIANLUCA BATTISTA
Compromís alerta que el Consell Comarcal de l'Alt Urgell vol privatitzar els menjadors escolars

"'JuntsXCat', amb el suport d’ERC, no van fer una bona previsió econòmica al Consell Comarcal de l'Alt Urgell i ara es troben que han de prendre mesures urgents per complir amb l'objectiu d'estabilitat", ha assegurat Compromís X Pirineu a través d'un comunicat. Segons aquest grup polític, "les administracions han de calcular quan ingressaran per poder fixar el que es podran gastar i així complir els objectius de dèficit. Aquest exercici comptable rep el nom de sostre de despesa, i és l'instrument de gestió pressupostària que permet preveure una correcta gestió econòmica".

Les mesures que pretén assumir l'actual equip de govern comarcal les han recollit en un Pla Econòmic Financer que va ser presentat, per a la seva aprovació, el passat plenari del 19 de desembre. La més significativa és la de deixar de gestionar els menjadors escolars mitjançant l'empresa pública IAUSA per deixar-ho en mans d'una empresa privada que hi accediria per concurs.

Oposició de Compromís X Pirineu

Compromís X Pirineu, únic partit a la oposició, s'hi va oposar argumentant que es coneix àmpliament que la qualitat dels menús escolars disminueixen quan aquests queden en mans d'empreses privades que es regeixen per criteris econòmics. Compromís així es manté fidel al seu criteri d'evitar sempre que sigui possible la privatització dels serveis que afecten molt directament a la vida de les persones com és el cas de la salut i l'educació.

Compromís: La qualitat dels menús escolars disminueixen quan aquests queden en mans d'empreses privades que es regeixen per criteris econòmics.

Competències del Consell Comarcal

El Consell Comarcal té delegades les competències pel que fa a la gestió del transport escolar i dels menjadors escolars. Donat que no són serveis deficitaris i que suposen serveis bàsics fonamentals pels infants de la nostra comarca, els polítics ho haurien de veure com una gran oportunitat per poder oferir una atenció de qualitat i propera, i no com una càrrega que et vols treure de sobre.

Segons Compromís X Pirineu, a l'inici del mandat ja van instar personalment al president del Consell, Miquel Sala, per tal que busqués alternatives menys traumàtiques per complir amb el sostre de despesa. Compromís considera que, pel que fa a la gestió dels menjadors escolars, "cal seguir treballant per un projecte de proximitat i recuperar, com s'està fent en molts indrets del país, una major implicació de les famílies mitjançant les associacions de pares i mares".

Compromís alerta que el Consell Comarcal de l'Alt Urgell vol privatitzar els menjadors escolars
Comentarios