27.02.2020 |
Viure als Pirineus

INFRAESTRUCTURES

Completada la instal·lació dels nous sistemes de contenció al pont de Peramola

El pont s’ha reobert al trànsit en els dos sentits de la circulació i en les pròximes setmanes quedarà completada l’actuació, amb l’estesa de l’última capa de paviment 

Isidre Gavín, Gemma Orrit i Jesús Fierro visitant les obres del Pont de Peramola/Govern.cat
Isidre Gavín, Gemma Orrit i Jesús Fierro visitant les obres del Pont de Peramola/Govern.cat
Completada la instal·lació dels nous sistemes de contenció al pont de Peramola

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha visitat avui els treballs que el Departament de Territori i Sostenibilitat ha dut a terme per a millorar els sistemes de contenció i afavorir la seguretat viària del pont de la C-14 sobre el Segre a Peramola. Gavín ha estat acompanyat durant la visita per l’alcaldessa de Peramola, Gemma Orrit, i el president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro. 

Les obres han consistit principalment en la construcció de nous pretils i baranes a tots dos costats del pont i la millora del ferm. Les tasques de millora dels sistemes de contenció ja han conclòs i en les pròximes setmanes, quan les temperatures ho permetin, s’estendrà l’última capa del paviment. Els treballs al pont, que té una longitud de 80 metres, van començar el setembre passat i han comptat amb un pressupost de 570.000 euros. L’execució de les obres ha comportat l’ocupació d’un dels dos carrils de la calçada i el pas alternatiu dels vehicles pel carril que quedava lliure mitjançant una regulació semafòrica; divendres passat es va restablir totalment la circulació.   

Accident mortal

accident pont Peramola

El pont de Peramola, a la C-14, va ser protagonista d'un accident mortal el 6 d'octubre de l'any passat i com a conseqüència d'aquell sinistre mortal, s'han dut a terme ara les actuacions en el nou sistema de contenció. Una persona va morir després que el camió en què viatjava es precipités pel pont de Peramola a una alçada d'uns 30 metres, a dos quarts de sis del matí. El vehicle va quedar submergit parcialment al riu Segre i les unitats de rescat subaquàtic GRAE dels Bombers de la Generalitat i dels Mossos d'Esquadra es van activar per atendre l'accident, mentre que el Sistema d'Emergències Mèdiques va ofertirsuport psicològic.

Comentarios