26.03.2019 |
Viure als Pirineus

El Carrer dels Canonges celebra la seva Festa Major del 16 al 18 d'agost

Coincideix amb la festivitat de Sant Roc i comptarà amb activitats culturals i lúdiques destinades a públic de diferents edats.
 

Cartell Festa del Carrer Canonges 2018
Cartell Festa del Carrer Canonges 2018
El Carrer dels Canonges celebra la seva Festa Major del 16 al 18 d'agost

L’Associació de veïns i comerciants del Casc Antic organitza un any més la Festa del Carrer dels Canonges, que enguany serà els dies 16, 17 i 18 d’agost. L’entitat veïnal ha preparat un seguit d’activitats lúdiques i culturals per a públic de diferents edats.

La festa començarà el dijous, 16 d’agost, a les 17.00 hores, amb el mercat d’art al carrer Art & Roc, organitzat pel col·lectiu L’Alternativa. Els més petits podran jugar entre les 18.00 i les 20.00 hores a l’espai infantil Canonges té bona pinta

Coincidint amb la festivitat de Sant Roc, a les 21.00 hores se celebrarà una missa al carrer davant de la capella del referit sant. Un cop acabat l’ofici religiós, es cantaran els goigs, editats l’any 1884. La festa continuarà amb coca i vi per a tothom i la música del Truqui.

Divendres, 17 d’agost, tindrà lloc, entre les 16.00 i les 20.00 hores, un campionat del joc de la botifarra a l’Espai de la gent gran. Els interessats en participar-hi poden inscriure’s al referit lloc i a Calçats Sílvia. L’historiador Climent Miró oferirà a les 20.15 hores a la plaça de Sant Roc la conferència Clergues i Jornalers. Vida quotidiana al carrer dels Canonges durant el segle XIX.

El dissabte, 18 d’agost, la festa continuarà a les 17.00 hores amb jocs per a petits i grans. A les 18.00 hores s’oferirà un Berenar saludable. Aquesta iniciativa dels veïns pretén recuperar el costum de fer un berenar sa al carrer. Per aquest motiu, els nens prendran pa amb formatge i fruita mentre jugaran i correran per tot el veïnat.

Tothom qui vulgui podrà assistir al sopar de germanor del carrer, que tindrà lloc a les 21.30 hores. Els tiquets es poden comprar a la Perruqueria Lucía, la Perruqueria No t’ho pensis i a Calçats Sílvia. A les 23.00 hores el duo Sisco i Nando musicarà el ball de festa major. Durant el descans hi haurà una rifa i el lliurament dels premis del concurs Canonges amb tu floreix ’18.

La festa compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, l’Espai Ermengol – Museu de la Ciutat, l’Esplai de la Gent Gran, L’Alternativa, Cal Duat – Fleca Sansa, Cooperativa Lletera del Cadí, Fruites la Seu, i CM Buisan.

Comentarios