07.03.2021 |
Viure als Pirineus

SERVEIS SOCIALS

Càritas d'Urgell presenta un habitatge d’acollida transitòria a la Seu

L'habitatge era un llegat de Maria Mestre Pal a la Parròquia de Sant Ot i donarà resposta a persones que es trobin en situació de màxima vulnerabilitat, mentre no es posen en marxa ressorts per a la seva integració en l’àmbit laboral i/o social.

Caritas d'Urgell 2
Imatge de Josep Casanova, director de Caritas d'Urgell, intervenint a l'acte d'aquest dimarts, i de Mons. Joan-Enric Vives, Arquebisbe d’Urgell/bisbaturgell.com
Càritas d'Urgell presenta un habitatge d’acollida transitòria a la Seu

Càritas Diocesana d’Urgell ha presentat aquest dimarts, 21 de maig, el projecte d’un pis d’acollida transitòria a la Seu d’Urgell. L'habitatge donarà resposta integral a algunes famílies o persones que es trobin en situació de vulnerabilitat màxima, mentre no es posen en marxa ressorts que permetin la seva integració en l’àmbit laboral i/o social.

L’acte de presentació del pis ha tingut lloc al Centre Sant Ot de La Seu d’Urgell, amb els industrials que han col·laborat en la seva adequació, els voluntaris, donants i responsables de serveis socials de diverses institucions i entitats; i ha estat presidida per Mons. Joan-Enric Vives, Arquebisbe d’Urgell i President de Càritas diocesana d’Urgell, amb el Director Josep Casanova

Aquest projecte entra en funcionament a la Seu d’Urgell després que ja fa dos anys es va iniciar el mateix tipus de projecte a Balaguer, i d’observar que és una fórmula molt útil en moments de grans dificultats per a les persones. Ara, a partir del mes de juny, entrarà en funcionament aquest pis a la capital de l’Alt Urgell, per tal de donar resposta a les demandes de suport d’urgència de persones o famílies que no poden pagar el lloguer o les despeses de la llar. Aquest tipus de necessitat va en augment any rere any.

El projecte ofereix habitatge d’estada limitada i també suport, formació, gestió social, laboral i emocional a persones/famílies per millorar la situació greu d’exclusió. Els destinataris d’aquest projecte són famílies o persones amb possibilitats reals de millora.

Aquest pis, situat a la Seu d’Urgell és fruit d’una cessió d’ús a 20 anys de la parròquia Sant Ot, d’un llegat rebut de Maria Maestre Pal. Disposa de quatre habitacions i té capacitat per a acollir una o dues unitats familiars. Càritas d’Urgell es farà càrrec de totes les despeses derivades de l’habitatge sempre que la família no les pugui assumir. L’estada a l’habitatge no serà superior a 6 mesos, i aquest període podria ser ampliat de forma excepcional amb una pròrroga de fins a 3 mesos a petició de la persona responsable de l’acollida. Les famílies que hi viuen estaran acompanyades en tot moment per un tècnic responsable del projecte, que també realitzarà funcions de supervisió.

Càritas d'Urgell presenta un habitatge d’acollida transitòria a la Seu
Comentarios
Entrando en la página solicitada Saltar publicidad