18.01.2021 |
Viure als Pirineus

Cap de setmana medieval a la Seu d'Urgell

L’esdeveniment medieval se celebrarà el dissabte 4 i el diumenge 5 de juny, amb un complet programa d'actuacions, animacions de carrer i activitats infantils, en què destaquen les innovacions i la qualitat de les propostes. Un centenar de parades d’artesania, alimentària i no alimentària completen la proposta.

Capçalera del Mercat Medieval dels Canonges.
Capçalera del Mercat Medieval dels Canonges.
Cap de setmana medieval a la Seu d'Urgell

Els carrers del centre històric de la Seu d’Urgell acolliran, el primer cap de setmana del pròxim mes de juny (dissabte 4 i diumenge 5 de juny) una nova edició del Mercat Medieval dels Canonges, que aquest any celebra el seu 15è aniversari.

Cal remarcar que el cartell d’aquest esdeveniment és una il·lustració de la historiadora Laura de Castellet, que forma part de l’Auca de la Seu Medieval.

El Mercat d’enguany presenta un complet programa d’actuacions, animacions de carrer i activitats infantils, en què destaquen les innovacions i la qualitat de les propostes. En total hi haurà l’actuació de 19 grups d’animació que durant aquests dies delectaran els visitants amb les seves habilitats i espectacles: teatre, lluites de guerrers, màgia, doma natural, balls de gegants, tallers i jocs infantils, dansa del ventre, exhibició de cetreria, cercaviles musicals, concerts, contacontes, visites guiades, entre d’altres propostes per a totes les edats.

Els espais en què es desenvoluparan les diferents propostes seran el carrer dels Canonges, la plaça dels Oms i el jardí de la Catedral, la sala Sant Domènec, el carrer Lluís de Sabater i el pati de Sant Agustí, la plaça del Pati Palau, l’Església de Sant Miquel, l’Espai Ermengol i el camp de sorra annex a l’aparcament del Dr. Peiró

Totes les activitats són gratuïtes, excepte els jocs a Sant Domènec i la màgia al jardí de la Catedral.

Activitats infantils

La sala de Sant Domènec serà, un cop més, l’espai on els més petits podran participar dels tallers, que aquest any seran quatre, i que aniran a càrrec de la teixidora Paula Martínez, la ceramista Gemma Coma, la maquilladora Meritxell Virgili, i de Carmen Cuesta, que oferirà un taller de treballs amb cuir.

També a Sant Domènec s’instal·larà un espai de jocs educatius i lúdics de fusta, a càrrec de la companyia El pájaro carpintero, i els nens podran gaudir del conte en anglès “The King‘s Servant”, a càrrec de Kids & Us.

Al jardí de la Catedral s’hi instal·larà el campament de Gog i Magog, que oferiran actuacions de màgia, música i cançons, lluita i entrenament de guerrers, tir amb arc, entre d’altres, amb la presència del drac Weigand.

A més, tant dissabte com diumenge, l’Hípica Sant Antoni farà passejades amb poni durant tot el dia, adreçades a nens i nenes, a la plaça dels Oms. També diumenge al matí oferirà un espectacle de doma natural anomenat “Els cavalls lliures de la Sant Antoni”.

Per la seva part, els Improvisto’s Krusty Show oferiran l’espectacle itinerant “La Cirquestra Musical” “El Cavaller de puja i baixa”, espectacle acrobàtic de màstil xinès.

Concerts

El grup de música folk Orquestrina Trama farà un concert a la plaça del Pati Palau, dissabte a dos quarts de nou del vespre, mentre que diumenge, a les sis de la tarda, la Coral Signum oferirà un concert de música medieval a l’església de Sant Miquel.

Animacions de carrer

Els actors de Gog i Magog, els músics i malabaristes d’Improvisto’s Krusty Show i els Diables de l’Alt Urgell oferiran les seves actuacions en cercaviles, durant tot el cap de setmana i en qualsevol punt del mercat medieval.

La plaça dels Oms acollirà una exhibició permanent de cetreria, a càrrec d’Acariciando el Aire, amb actuacions puntuals en què les diferents aus de presa interactuaran amb el públic. A més, la colla de Gegantera de la Seu oferirà ballades de gegants a la plaça dels Oms.

Teatre i màgia

El grup d’actors de La Fusteria oferiran, dissabte i diumenge, Les comèdies dels Histrions, al pati de la Biblioteca Sant Agustí.

Pel que fa a la màgia, al jardí de la Catedral hi trobarem la carpa de La Cúpula Alquímica, on se succeiran espectacles de màgia durant tot el cap de setmana. De la mateixa manera, al carrer dels Canonges s’hi podrà trobar la parada delsmags Javi Feroz i Diana Cazadora.

Parades i artesania

Els visitants al 15è Mercat Medieval dels Canonges també podran trobar un centenar de parades d’artesania, alimentària i no alimentària, al llarg i ample dels carrers dels Canonges i Lluís de Sabater. Alguns restaurants del carrer dels Canonges oferiran àpats medievals.

Cap de setmana medieval a la Seu d'Urgell
Comentarios
Entrando en la página solicitada Saltar publicidad