26.03.2019 |
Viure als Pirineus

Aquest cap de setmana, els Càtars prenen Castellbò

Aquest cap de setmana, dissabte 11 i diumenge 12 d'agost, així com els dies 17 i 18 d'agost, se celebra a Castellbò la Fira dels Bons Homes i el Mercat Càtar.

Mercat Càtar de Castellbò 2017
Mercat Càtar de Castellbò 2017
Aquest cap de setmana, els Càtars prenen Castellbò

La Caminada guiada pel Camí de l'Últim Càtar, dissabte dia 11 a les 18:00h, donarà el tret de sortida a la Fira dels Bons Homes amb una passejada pel camí de Guillem de Belibasta de Turbiàs a Castellbò, on va ser empresonat. Cal inscriure's prèviament, al Consell Comarcal de l'Alt Urgell, trucant al 973 35 31 12 o bé enviant un correu electrònic a [email protected] Més tard, a les 22:30h, es farà la recreació històrica: Arnau, el vescomte de ferro, conduïda per l'historiador Carles Gascón i l'escriptor Isidre Domenjó i amb la participació de veïns del municipi. Per finalitzar la jornada, a les 23:30h hi haurà l'espectacle pirotècnic del Grup de Diables de l'Alt Urgell.

Diumenge dia 12, a partir de les 10:00h i durant tot el dia, se celebra el Mercat Càtar, amb artesans de la Vall de Castellbò i de tot el Pirineu, amb demostracions d'antics oficis. A les 11:00h hi ha la Cercavila Medieval, amb músics, actors i dansaires, des de la Plaça de l'Ajuntament fins a la Plaça de l'Església, on a les 11:15h es farà el Pregó d'Inauguració del Mercat, seguit de Danses Medievals a càrrec de Pep Lizandra. Aquestes començaran a la Plaça de l'Església, però passaran després per la Plaça Major i finalment per la Placeta de Sant Joan, on a les 12:15h hi haurà Animació Musical i a les 12:30h les Extraordinàries Històries del Joglar Hug de Six, que tornaran a tenir lloc a les 17:15h. A les 13:00h i a les 18:00h es repetirà la recreació històrica: Arnau, el vescomte de ferro. Les activitats del dia acabaran a les 19:30h amb una visita guiada al Castellbò històric.

Divendres 17 i dissabte 18 d'agost a les 22:00h se celebra l'últim acte de la Fira dels Bons Homes: Cercamón. Representació medieval, a les Ruïnes de Costoja (Vall de Castellbò), basada en la novel·la del mateix nom de Lluís Racionero, amb actors i actrius de l'Alt Urgell i Andorra, produït per Puc Fer Teatre i dirigit per Irina Robles. Dissabte, des de les 20:00h, a Costoja tindrà lloc també Taverna Medieval, amb Menja't l'Alt Urgell.

Aquesta Fira és possible gràcies a l'organització del Consell Comarcal de l'Alt Urgell i l'Entitat Municipal Descentralitzada de la Vila i Vall de Castellbò, el suport de l'Ajuntament de Montferrer i Castellbò, IDAPA, l'Institut d'Estudis Ilerdencs, la Diputació de Lleida i Ara Lleida, així com la col·laboració de gran quantitat de comerços i entitats de la zona. 

Comentarios