11:39h. Dijous, 19 d'Abril de 2018
Quan Meranges era conegut com Vilamaroto
Els germans Gerard i Eduard Isern, impulsors de Vilamaroto

Quan Meranges era conegut com Vilamaroto

A l’entrada del poble de Meranges, en una de les valls més despoblades i desconegudes de la Cerdanya, hi descobrim un establiment rural recentment obert que destaca per la seva autenticitat. És Vilamaroto i l’han impulsat els nets de Cal Pairot, els germans Gerard i Eduard Isern, de la família Isern-Turet, una saga històricament vinculada al poble de Meranges. Per Marcel·lí Pascual

Les 5 millors escapades a la neu de la temporada
Una imatge de Baqueira-Beret. Foto: Baqueira-Beret
Espai patrocinat per HomeToGo

Les 5 millors escapades a la neu de la temporada

Amb l’arribada de la primera onada de fred, l’hivern i la neu a les pistes d’esquí ja són aquí. Les estacions catalanes i andorranes no han perdut el temps i ja s’han posat en marxa. Els impacients esquiadors ja han canviat les platges i les xancletes de bany per muntanyes i botes d'esquí, però un any més tothom es fa la mateixa pregunta: on esquiem aquest any? Perquè prendre la decisió et resulti més fàcil que mai, et revelem les cinc millors escapades a la neu d’aquesta temporada segons dades de HomeToGo.

Naturlandia, el millor parc daventures al Pirineu
Tobotronc a Naturlandia.

Naturlandia, el millor parc d'aventures al Pirineu

Naturlàndia, situada a més de 1.600 metres d'altitud a la zona de la Rabassa, ofereix tota mena d’activitats: de natura, d’esports, pedagògiques, lúdiques i sobretot d’oci pensades per a tots els públics. A Naturlandia, hi descobrireu meravellosos paisatges, panoràmiques excepcionals, una flora i fauna amb molta diversitat.

El Govern aprova la creació de la Taula estratègica de les estacions de muntanya
Estació Esquí Aransa.

El Govern aprova la creació de la Taula estratègica de les estacions de muntanya

Un dels primers objectius serà la redacció d’un llibre blanc sobre les estacions de muntanya a Catalunya que proposi una política governamental tant a curt com a llarg termini. Així mateix, analitzarà el posicionament del sector de la neu i les activitats de muntanya a les 10 estacions d’esquí alpí i 6 estacions d’esquí nòrdic existents, amb la finalitat de coordinar les accions de promoció institucional i maximitzar la seva eficàcia comunicativa

La millor Setmana Santa turística dels darrers anys
En la imatge tres barques baixant per riu Noguera Pallaresa.

La millor Setmana Santa turística dels darrers anys

Uns 100.000 turistes han visitat l'Alt Pirineu aquesta Setmana Santa i l'ocupació en establiments turístics ha arribat al 95% entre Dijous Sant i Dilluns de Pasqua. El turisme rural ha assolit la plena ocupació. Segons els responsables del sector turístic pirinenc, aquesta ha estat la millor Setmana Santa dels darrers anys.