11:05h. Dijous, 29 Juny de 2017
Ambient de tardor!
Mapa de la neu al Pirineu.

Ambient de tardor!

Avui arriba la refrescada! Més que estar a punt d’entrar al juliol, tindrem la sensació de trobar-nos en els últims dies de l’estiu, i és que la temperatura es mantindrà avui fresca, acompanyada d’un cel força tapadot i amb ruixats i tronades presents, especialment a la tarda, i amb neu, que anirà baixant durant el dia de cota. La resta de la setmana es mantindrà fresca o freda, amb alguns ruixats i nevades a cotes altes, i gelades a alta muntanya i que possiblement divendres a primeres hores podrien fins i tot, arribar a la plana de la Cerdanya!

Setmana amb canvis importants. Fresca, ruixats i neu!
Previsió del temps al Pirineu.

Setmana amb canvis importants. Fresca, ruixats i neu!

Després d’un juny tòrrid, amb dues onades de calor gairebé consecutives, acomiadarem el mes amb una important baixada de temperatures que ens portarà un ambient més aviat primaveral, algunes tempestes fortes i fins i tot, neu a cotes altes del Pirineu i Prepirineu.

Fortes tempestes i inundacions a la Cerdanya i Andorra
La pluja inunda els carrers al Pas de la Casa. Foto: AndorraDifusió.

Fortes tempestes i inundacions a la Cerdanya i Andorra

Després de dies de forta calor han arribat les tempestes. I ho han fet tal i com acostuma a passar en aquests casos: amb fortes tempestes que han provocat inundacions sobretot a Andorra i també a la Cerdanya. A Puigcerdà, s'ha demanat als pares que porten els nens a l'Escola Bressol Municipal que, per precaució, passin a recollir els escolars abans d'hora ja que hi ha hagut inundacions al centre i els Bombers han inspeccionat la instal·lació elèctrica i l'estructura de l'edifici.

Normalització de les temperatures!
Una foto dels Pirineus a la primavera.

Normalització de les temperatures!

Després de les fortes tempestes que van afectar ahir a la tarda molts indrets del Pirineu, però que en general no van arribar al Prepirineu, ens esperen uns dies més de temps dominat pel sol i temperatures càlides, però amb valors no tan extrems!

Setmana tòrrida!
Setmana tòrrida

Setmana tòrrida!

Juny ve fort! Primers dies de mes força càlids, i sembla que venen uns quants més molt càlids, amb temperatures de plena canícula, amb valors màxims que als llocs més càlids del Prepirineu podran passar dels 35ºC… 

Fi de l’ambient fresc! Arriba calor d’estiu!
Un bonic dia de primavera als Pirineus.

Fi de l’ambient fresc! Arriba calor d’estiu!

Avui tindrem el darrer dia de temperatures fresques per l’època de l’any! A partir de demà els termòmetres pujaran de valent, i tindrem un ambient molt més estiuenc. Pel que fa a precipitacions, divendres podríem tenir alguns ruixats i també durant la tarda de diumenge.

Tres dies amb tempestes fortes o molt fortes!
Tempestes al Pirineu.

Tres dies amb tempestes fortes o molt fortes!

Ja hem començat el juny, primer mes de l’estiu meteorològic i un dels més plujosos al Pirineu català, i com no, ho començarà fent amb pluges, que fins i tot durant les pròximes hores podran ser abundants i en forma de tempesta, que podran ser fortes o molt fortes! Anem al detall!

Cap de setmana estiuenc!
Una foto dels Pirineus.

Cap de setmana estiuenc!

Continuem tres dies més amb aquestes temperatures pròpies de l’estiu, amb mínimes altes per l’època de l’any i màximes que sobrepassen a les valls dels 30 °C!