19:23h. Dimecres, 16 d'Agost de 2017
Dos dies de calor, i nova baixada de temperatura!
Una imatge dels Pirineus.

Dos dies de calor, i nova baixada de temperatura!

Acaba la canícula d’estiu (des de 15 de juliol al 15 d’agost), amb l’arribada de dos dies de temps completament estiuenc, amb domini del sol, alguna nuvolada i calor. Divendres el pas d’un front a última hora del dia portarà tempestes i una nova refrescada, que mantindrà la calor a ratlla durant el cap de setmana.

Setmana molt càlida!
Una imatge dels Pirineus.

Setmana molt càlida!

Molt probablement aquesta setmana, exceptuant les fortes onades de calor del mes de juny, serà una de les més càlides d’aquest any 2017 al Pirineu i Prepirineu català! Tindrem temperatures molt altes, tot i que alguns dies els ruixats i les tempestes, ens donaran alguns respirs!

Poca calor i sol!
Estiu als Pirineus.

Poca calor i sol!

Amb l’entrada del vent del nord tenim un ambient més fresc a tot el Pirineu i Prepirineu, especialment durant les hores nocturnes i que es mantindrà unes quantes jornades més. Migdies amb temperatura càlida, però amb valors força moderats per l’època de l’any. En general domini del sol, però amb alguns matisos que ara comentem!

Setmana de tempestes!
Una tempesta descarrega al Pirineu.

Setmana de tempestes!

Després d’una nit que ha estat la més càlida de l’estiu en molts indrets del Pirineu, començarem una setmana plenament estiuenca, amb calor (tot i que no tanta), i tronades de tarda que es repetiran molt probablement, tots els dies de la setmana.

Uns quants dies de sol!
Una imatge del Pirineu.

Uns quants dies de sol!

Després d’uns dies moguts, ens esperen unes quantes jornades estables, amb domini del sol, risc molt baix de pluja i temperatures fresques de nit i càlides de dia, amb valors de temperatura estiuencs.

El Pirineu a la seva bola
El Pirineu a la seva bola.

El Pirineu a la seva bola

Aquesta setmana escoltarem a molts mitjans la gran onada de calor que afectarà molts indrets d’Espanya i fins i tot alguns registres alts de temperatures a Catalunya, aquesta vegada però, el Pirineu quedarà força al marge, i tindrem temperatura d’estiu, però amb valors màxims molt a ratlla. Pel que fa a l’estat del cel, tret d’avui amb tempestes fortes, la resta de la setmana serà estable i sense pluges.

Forn al màxim!
Una imatge del Cadí amb tormenta.

Forn al màxim!

Les temperatures entre demà dijous i dissabte tocaran sostre, amb una calor molt intensa especialment durant la nit! Avui però, la temperatura no serà molt alta i fins i tot aquesta tarda, moltes zones del Pirineu i Prepirineu veuran ploure!

Més calor i més inestabilitat!
Estiu al Pirineu.

Més calor i més inestabilitat!

Després d’uns dies amb poca calor, la temperatura avui i el cap de setmana ja serà més estiuenca tot i que la inestabilitat augmentarà, i retornaran alguns ruixats i tempestes a molts indrets del Pirineu i Prepirineu a la tarda.

Cap de setmana estiuenc. Calor, sol i alguna tronada
Primer premi del concurs meteopirineus catalans 2016. Foto: Montse Viladrich.

Cap de setmana estiuenc. Calor, sol i alguna tronada

Tindrem un típic cap de setmana d’estiu! Domini del sol, alguns núvols baixos matiners, especialment a la vall d’Aran, calor, i algunes nuvolades de tarda que donaran alguns ruixats o tronades locals. La temperatura càlida, amb valors propis de l’època.