14:54h. Diumenge, 18 Març de 2018
Nits gèlides a les valls, esperant un nou canvi de temps!
Gel i fred a les valls del Pirineu. Foto: MeteoPirineus Catalans

Nits gèlides a les valls, esperant un nou canvi de temps!

El més destacat el temps dels dies vinents serà les temperatures molt i molt baixes que tindrem sobretot a les parts més baixes de les valls del Pirineu i Prepirineu català.

Després de l’entrada freda dels últims dies amb molt de fred, nevades i ventades, ara el protagonista serà l’anticicló, que es traduirà amb cel bàsicament assolellat, absència de precipitacions, una recuperació de temperatures en alçada, però temperatures molt i molt baixes, com fa anys, a les zones més baixes i enclotades.

Segon plat de l’entrada més freda, a les portes!
Mapa del temps al Pirineu

Segon plat de l’entrada més freda, a les portes!

Si ja creieu que fa fred, prepareu-vos! Demà ens arriba una entrada força més freda que farà que l’ambient sigui de ple hivern, i encara serà poca cosa comparada amb l’entrada freda de divendres, temperatures que seran gèlides, amb valors màxims negatius a la gran majoria del Pirineu i Prepirineu i mínimes que als cims podran voltar els -20 °C! De neu en tindrem, ara especifiquem quan i quanta!

Setmana de cru hivern!
Mapa del temps al Pirineu

Setmana de cru hivern!

Tindrem canvis aquesta setmana, sí, i importants! Però malauradament de precipitacions generals i abundants, no s’esperen. L’esperança que teníem fa uns dies d’una bona regada s’esvaeix, donat que la massa humida provinent del sud quedarà aturada al sud i centre d’Espanya i no ens arribarà. Tot i això tenim moltes altres coses a comentar! Farà fred, i molt, especialment a mesura que avanci la setmana

Arriba un front, canvi d’aires i ambient força més hivernal!
Una imatge dels Pirineus. Foto: MeteoPirineus Catalans

Arriba un front, canvi d’aires i ambient força més hivernal!

Ja ens arriba el front! Realment serà ben poc actiu al Pirineu català, però en tot cas, trencarà la monotonia de l’anticicló que hem viscut durant els últims dies i fins i tot setmanes. Aquesta tendència més moguda sembla que voldrà continuar de cara a la setmana vinent, amb una entrada d’aire més freda i ja veurem si amb més o menys precipitacions

Arriben canvis!
Una foto de Viu de Llevata. Foto: MeteoPirineus Catalans

Arriben canvis!

Dos dies més d’anticicló i temps monòton, i arriben els primers canvis. De moment el que resta de setmana els canvis seran poc importants, però ja dissabte tindrem les primeres precipitacions, febles, a moltes zones després de setmanes sense veure precipitar en molts indrets del Pirineu i especialment del Prepirineu. Canvis que de cara a la setmana vinent, es faran més importants amb l’arribada de pertorbacions del nord.

Últims dies d’anticicló!
Una foto del Pirineu a la tardor. Foto: MeteoPirineus Catalans

Últims dies d’anticicló!

L’inici d’aquesta setmana continuarà amb temps dominat per l’estabilitat, que com les darreres jornades es traduirà en sol, nits fredes i temperatura agradable durant les hores centrals del dia. No serà fins a final de setmana quan arribaran els primers canvis, que podrien anar a més de cara ja a la setmana vinent!

Estabilitat!
Una imatge del Pirineu a la tardor. Foto: MeteoPirineus Catalans

Estabilitat!

Torna l’estabilitat a tot el Pirineu i Prepirineu! Després d’uns dies moguts, el temps el que resta de setmana estarà dominat pel sol, l’ambient fred a les hores nocturnes i ambient suau durant el migdia. El vent per fi, s’atura

Avui, ventades molt fortes! Setmana força estable
Una catifa de fulles. Foto: MeteoPirineus Catalans

Avui, ventades molt fortes! Setmana força estable

Avui serà el dia més mogut de la setmana, dominat per les fortes ventades del nord, nevades febles al vessant nord del Pirineu i una nova caiguda de la temperatura. La resta de la setmana serà estable i amb temperatura que es tornarà a recuperar

Ambient de ple hivern!
La neu ha caigut al Santuari de Núria

Ambient de ple hivern!

Després de l’abundant nevada de les últimes hores que ha deixat el Pirineu ben blanc MIREU LES WEBCAMS!, la resta de la jornada tindrem nevades que aniran a menys, però l’ambient es mantindrà de ple hivern tot el que resta de la setmana, amb temperatura força més baixa de la mitjana climàtica, per l’època de l’any.

Greu sequera al Pirineu i Prepirineu català
Fonts del Bastereny al 2017. Foto: MeteoPirineus Català

Greu sequera al Pirineu i Prepirineu català

Darrerament algunes zones del Pirineu, en especial del seu vessant nord, han vist per fi veure precipitacions abundants. Malauradament aquestes no han arribat a la gran majoria de la serralada, que continua amb un greu dèficit de pluges des de fa molts mesos.

Més neu al vessant nord, menys fred i vent!
Mapa del temps al Pirineu

Més neu al vessant nord, menys fred i vent!

El temps pel Pirineu per aquest cap de setmana vindrà dominat novament per la dualitat del vessant nord i el vessant sud. Ambient gris, nevades (o pluja) al vessant nord, i més domini del sol, especialment quan més a prop del Pirineu al vessant sud. La temperatura puja respecte a les últimes jornades, però una potent entrada d’aire del nord entre dilluns i dimarts, farà retornar el fred de ple hivern a inici de la setmana vinent!

Forta nevada al vessant nord, fred i ventades!
Mapa del temps al Pirineu

Forta nevada al vessant nord, fred i ventades!

Avui els gruixos en alguns indrets de la vall d’Aran i zones pròximes podran arribar als 50 cm de neu nova, i sumant la nevada que s’espera pel cap de setmana, els gruixos podran superar el metre de neu nova, tal com mostren els dos mapes següents! Tot això acompanyat una altra vegada de fortíssimes ratxes de vent del nord i temperatures ben fredes.

Entrando en la página solicitadaSaltar publicidad