05:16h. Dissabte, 18 Novembre de 2017
Greu sequera al Pirineu i Prepirineu català
Fonts del Bastereny al 2017. Foto: MeteoPirineus Català

Greu sequera al Pirineu i Prepirineu català

Darrerament algunes zones del Pirineu, en especial del seu vessant nord, han vist per fi veure precipitacions abundants. Malauradament aquestes no han arribat a la gran majoria de la serralada, que continua amb un greu dèficit de pluges des de fa molts mesos.

Estabilitat!
Una imatge del Pirineu a la tardor. Foto: MeteoPirineus Catalans

Estabilitat!

Torna l’estabilitat a tot el Pirineu i Prepirineu! Després d’uns dies moguts, el temps el que resta de setmana estarà dominat pel sol, l’ambient fred a les hores nocturnes i ambient suau durant el migdia. El vent per fi, s’atura

Avui, ventades molt fortes! Setmana força estable
Una catifa de fulles. Foto: MeteoPirineus Catalans

Avui, ventades molt fortes! Setmana força estable

Avui serà el dia més mogut de la setmana, dominat per les fortes ventades del nord, nevades febles al vessant nord del Pirineu i una nova caiguda de la temperatura. La resta de la setmana serà estable i amb temperatura que es tornarà a recuperar

Més neu al vessant nord, menys fred i vent!
Mapa del temps al Pirineu

Més neu al vessant nord, menys fred i vent!

El temps pel Pirineu per aquest cap de setmana vindrà dominat novament per la dualitat del vessant nord i el vessant sud. Ambient gris, nevades (o pluja) al vessant nord, i més domini del sol, especialment quan més a prop del Pirineu al vessant sud. La temperatura puja respecte a les últimes jornades, però una potent entrada d’aire del nord entre dilluns i dimarts, farà retornar el fred de ple hivern a inici de la setmana vinent!

Ambient de ple hivern!
La neu ha caigut al Santuari de Núria

Ambient de ple hivern!

Després de l’abundant nevada de les últimes hores que ha deixat el Pirineu ben blanc MIREU LES WEBCAMS!, la resta de la jornada tindrem nevades que aniran a menys, però l’ambient es mantindrà de ple hivern tot el que resta de la setmana, amb temperatura força més baixa de la mitjana climàtica, per l’època de l’any.

Forta nevada al vessant nord, fred i ventades!
Mapa del temps al Pirineu

Forta nevada al vessant nord, fred i ventades!

Avui els gruixos en alguns indrets de la vall d’Aran i zones pròximes podran arribar als 50 cm de neu nova, i sumant la nevada que s’espera pel cap de setmana, els gruixos podran superar el metre de neu nova, tal com mostren els dos mapes següents! Tot això acompanyat una altra vegada de fortíssimes ratxes de vent del nord i temperatures ben fredes.

Entrando en la página solicitadaSaltar publicidad