11:37h. Dijous, 19 d'Abril de 2018
Jordina Casimiro: Els ramaders sabem lhora que comencem al matí però mai la que acabarem
La Jordina, una ramadera de la Vall Ferrera enamorada del seu ofici

Jordina Casimiro: "Els ramaders sabem l'hora que comencem al matí però mai la que acabarem"

La Jordina Casimiro té 26 anys i és filla de Casa Sintet d'Alins. Va estudiar un cicle formatiu de Gestió i Organització d'Empreses Agropecuàries i treballa del que més li agrada, de ramadera. No canviaria aquest ofici per res del món ni tampoc canviaria el fet de viure al seu poble, Alins, a la Vall Ferrera

Sort prepara un carnaval molt participatiu i més gastronòmic que mai
Els alumnes de Sort aprenen a fer el Mandongo de Carnaval. Foto ACN
CULTURA POPULAR I TRADICIONAL

Sort prepara un carnaval molt participatiu i més gastronòmic que mai

S’ha incorporat a la Festa importants novetats vinculades a la gastronomia típica, amb la participació dels cuiners, carnissers, xarcuters, forners de Sort, mestresses de casa i de l’Associació Gastronòmica La Xicoia. També es compta amb la participació activa de les escoles i el professorat, amb la idea de fer ben viva una tradició molt arrelada i que els alumnes aprenguin a elaborar el típic Mandongo.

El valor de la cuina de caça
Una de les demostracions del taller de cuina de caça

El valor de la cuina de caça

La Festa Gastronòmica dels Banuts que s'ha dut a terme a Sort ha volgut popularitzar el consum de la carn de cérvol, daina o cabirol. Una de les activitats d'aquesta festa ha estat l'elaboració d'un taller de cuina reivindica la carn de caça com a producte de qualitat i Km0 al Pallars Sobirà

Uns ramaders del Pallars comercialitzen llet deuga
Els impulsors del projecte. Foto: Bloc Equ Pirinenc.
Pallars Sobirà

Uns ramaders del Pallars comercialitzen llet d'euga

Jordi Baró i Josep Peró són dos ramaders del Pallars, de Peramea i de la Pobleta de Bellveí respectivament, que han unit esforços per tirar endavant una proposta única al Pirineu però que ja funciona en altres països europeus: la comercialització de llet d'egua sota la marca EQU Pirinenc.