15:54h. Divendres, 24 Novembre de 2017
El Jussà impulsa laprofitament turístic dels embassaments de la comarca
Empresaris turístics i el vicepresident del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Martí Cardona al Llac Orta, Itàlia. Foto: Consell Comarcal del Pallars Jussà

El Jussà impulsa l'aprofitament turístic dels embassaments de la comarca

Aquesta voluntat ve precedida per l’adequació per part del Consell Comarcal, mitjançant el finançament del Pla de Foment Turístic de la Generalitat, de senders a l’entorn dels embassaments de Terradets i de Sant Antoni

Tremp celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible
Uns escolars penjant un cartell informant de la Setmana de la Mobilitat Sostenible a lescola Maria Immaculada de Tremp. Foto: Marta Lluvich

Tremp celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible

Per facilitar aquesta iniciativa la Policia Local limita el trànsit de vehicles de motor a l'escola Maria Immaculada en les hores d'entrada i sortida

Tremp finalitza el Bibliomercat amb un balanç satisfactori
Una imatge de Bibliomercat. Foto: Biblioteca Pública Maria Barbal

Tremp finalitza el Bibliomercat amb un balanç satisfactori

Bibliomercat és una iniciativa de la Biblioteca Pública Maria Barbal que va néixer amb la voluntat d'acostar la lectura i donar a conèixer l'equipament entre totes les persones que han freqüentat el mercat de Tremp durant els mesos de juliol i agost

El sorteig de premis de la Biblioteca de Tremp posa punt i final a la Cursa Lectora de lestiu
Última jornada de la Cursa Lectora, amb els participants, a la Biblioteca de Tremp.

El sorteig de premis de la Biblioteca de Tremp posa punt i final a la Cursa Lectora de l'estiu

Uns cinquanta nens i nenes han participat en la Cursa de Lectura de l'estiu de la Biblioteca de Tremp i han llegit vuit llibres adequats a la seva edat dins de la selecció proposada en el marc dels llibres d'oficis de l'Exposició T'estimo o no... del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil.

Els FEDER permetran recuperar les antigues adoberies de Tremp i visualitzar una part de la vila romana dIsona
El secretari dAdministracions Locals del departament de Governació, Joaquim Ferrer, ha visitat la zona que es recuperarà de Tremp acompanyat de Constante Aranda, president del Consell Comarcal del Jussà.

Els FEDER permetran recuperar les antigues adoberies de Tremp i visualitzar una part de la vila romana d'Isona

Tremp recuperarà un sender natural d'1,5 quilòmetres en el transcurs de la Font-vella gràcies a ajuts dels fons FEDER. En aquest espai es crearà una zona per a vianants que permetrà gaudir d'aquest pulmó verd de la ciutat.

Presenten a Tremp un llibre de Jordi Campillo sobre lespoli del patrimoni del Pirineu
Imatge de la presentació del llibre.
Cultura

Presenten a Tremp un llibre de Jordi Campillo sobre l'espoli del patrimoni del Pirineu

Deu anys després de la presentació a Tremp de la publicació On és la Calaixera, on Jordi Campillo analitzava els delictes contra el patrimoni del Pirineu, el passat divendres es va presentar la continuació d’aquell llibre, amb la contextualització de dades de tot Catalunya i l’abordatge del tema de l’espoli des de diversos punts de vista.

La Fundació Alícia destaca el potencial dels olis pallaresos
Cada cop es fan olis més interessants al Pallars.

La Fundació Alícia destaca el potencial dels olis pallaresos

Una quarantena de persones van participar el passat dijous, dia 19 de gener, a la tarda a la jornada “Qualitats i adequació de l’oli d’oliva a la restauració del Pallars” amb l’objectiu d’aprofundir en els coneixements del món de l’oli, especialment des de l’àmbit de la restauració.

Obriran 4 fosses amb restes òssies de lAlt Pirineu i Aran
El conseller d’Afers Exteriors, Raül Romeva, ha visitat un búnquer de la Guerra Civil a Figuerola dOrcau.

Obriran 4 fosses amb restes òssies de l'Alt Pirineu i Aran

El conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, ha presentat el Pla de fosses 2017, any en el qual es commemora el 80è aniversari de l'esclat de la Guerra Civil i el 85è de la proclamació de la Segona República. Aquest Pla contempla una cinquantena d'actuacions en fosses de desapareguts durant la Gerra Civil i la dictadura franquista per a l'any 2017 inclou accions en fosses i restes òssies repartides per tot el país (4 a l'Alt Pirineu i Aran, 6 al Camp de Tarragona, 3 a la Catalunya Central, 1 a Girona, mínim 8 a Lleida i mínim 20 a les Terres de l'Ebre).

Tremp debat sobre el futur de la Unió Europea
Joan Ubach, al centre, participarà a les jornades europees.

Tremp debat sobre el futur de la Unió Europea

L'alcalde de Tremp, Joan Ubach; i el director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Ferran Tarradellas; participaran el proper dimarts 17 de gener al diàleg: ‘Quina Europa vols?’ que abordarà els reptes de futur de la Unió Europea amb els ciutadans del Pallars Jussà. L'acte forma part d'un cicle de trobades municipals que ha impulsat la Comissió Europea amb l'objectiu d'implicar la ciutadania en el debat sobre el futur de la UE.

Tertúlia a la Biblioteca Pública Maria Barbal de Tremp
Imatge de la tertúlia.

Tertúlia a la Biblioteca Pública Maria Barbal de Tremp

Aquest dijous al vespre el club de lectura Pepe Nuñez de la Biblioteca Pública Maria Barbal de Tremp ha reprès les trobades després de les festes de nadal i ho ha fet amb la tertúlia de la darrera obra que ha llegit, Mirall trencat de Mercè Rodoreda. Aquesta tertúlia ha estat dinamitzada per Anna Maluquer.

Entrando en la página solicitadaSaltar publicidad