Buscar
14:54h. Dimarts, 25 d'Octubre de 2016
CiU manté lhegemonia al Pirineu, ERC és el que més puja i el PSC guanya a lAran
El convergent Albert Piñeira ha guanyat per una clara majoria absoluta a Puigcerdà.

CiU manté l'hegemonia al Pirineu, ERC és el que més puja i el PSC guanya a l'Aran

El Pirineu es resisteix a la gran transformació però comença a rebre els vents de canvi que han sacsejat el panorana polític català i espanyol. A grans trets, CiU ha guanyat en el còmput general a totes les comarques de l'Alt Pirineu, el PSC s'ha imposat a l'Aran, ERC ha pujat, a excepció de la Cerdanya, a totes les comarques (tindrà la clau de la governabilitat en ajuntaments importants com la Seu d'Urgell o Tremp) i la CUP ha entrat en alguns consistoris com Sort o Soriguera.

Consulteu els resultats, poble per poble, aquí.

Demanen que els animals morts de granges del Pirineu serveixin per alimentar els voltors
Un dels voltors negres reintroduïts, enmig d'un grup de voltors comuns. © Equip de Boumort – Alinyà

Demanen que els animals morts de granges del Pirineu serveixin per alimentar els voltors

Cada cop són més els tècnics i ramaders que demanen que es recuperi el sistema tradicional de portar els animals morts a la muntanya per tal que serveixin d'aliment als carronyàires. Ara la gran majoria dels cadàvers dels animals morts es traslladen a la fàbrica Grefacsa (Greixos i Farines de Carn) situada a la Noguera, i subvencionada públicament, i al mateix temps després s'ha de portar artificialment el menjar als carronyers que hi ha a la muntanya. Els experts reconeixen que el procediment és insostenible i massa costós per als contribuients. "Els carronyàires tenen gana", expliquen els pagesos.

Quin futur volem per al Pirineu?
Jornades de desenvolupament territorial

Quin futur volem per al Pirineu?

Una vintena de professionals de diversos àmbits s'han reunit aquest dimarts a la Seu d'Urgell, en un acte organitzat per la Universitat de Lleida, amb l'objectiu de reflexionar i elaborar propostes per al futur desenvolupament de les comarques de muntanya