19:18h. Divendres, 22 Setembre de 2017
El Consell Comarcal de lAlta Ribagorça reedita el fullet de pesca
Un home pescant amb mosca.

El Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça reedita el fullet de pesca

El Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça ha reeditat el fullet informatiu de pesca, on es recullen les zones de pesca controlades a la comarca. A més d’informació sobre la normativa vigent, el fullet també inclou els diferents tipus de trams existents als rius, els punts de venda dels tiquets per practicar la pesca i un mesurador de les captures.

Mal tribut a la cuina de la Vall de Boí
Una imatge de programa.

Mal tribut a la cuina de la Vall de Boí

Aquesta setmana hem parlat de l'èxit d'audiència i de format del programa d'entreteniment "El Foraster" en la seva visita a Guils de Cerdanya. Avui, però, hem de fer una crítica, en aquest cas negativa, d'un altre programa emès per TV3: concretament, el programa "Joc de cartes" i el seu capítol dedicat a la "Cuina d'alta muntanya a la Vall de Boí". La cuina de la Vall de Boí és molt més del que va sortir en aquest programa que en alguns moments semblava més un reality de Telecinco que no pas el programa d'una televisió pública. Es va perdre una bona oportunitat per donar a conèixer l'autèntica cuina de qualitat de la Vall de Boí. Llàstima.

L’Aula d’Extensió Universitària de la Ribagorça ja camina
La Ribagorça ja ha posat en marxa la seva aula universitària.

L’Aula d’Extensió Universitària de la Ribagorça ja camina

Al voltant de 110 persones van participar en l’ACTE INAUGURAL DEL CURS de l’Aula d’Extensió Universitària de la Ribagorça que va tenir lloc el passat dijous 16 de marçL’acte va estar presidit per l’alcalde del Pont de Suert, Josep Troguet i el vicerector d’Activitats Culturals i Projecció Universitària de l’UdL,  Joan Biscarri.

 Els restaurants de les 22es Jornades Gastronòmiques del Bolet serveixen més de 1.100 menús
Les jornades han estat positives.
El Pont de Suert

Els restaurants de les 22es Jornades Gastronòmiques del Bolet serveixen més de 1.100 menús

El Patronat Comarcal de Turisme de l'Alta Ribagorça es va reunir aquest dimecres a la tarda a la seu del Consell Comarcal amb els restauradors participants de les 22es jornades gastronòmiques del Bolet per fer balanç de l’última edició i valorar-ne els resultats. Els restauradors s’han mostrar satisfets per l’ increment, respecte l’any 2015, del públic procedent de fora de la comarca, especialment de Barcelona (37,42%), Tarragona (54.54%)  i la comunitat Valenciana (545,54%), amb un total de 777 participants. Així mateix son partidaris de buscar nous formats per tal d’atreure el públic de la comarca que en els últims anys ha anat minvant. En total es van repartir prop de 1.100 menús tot i que el nombre de restaurants participants, 10 en total, va ser menor que en edicions anteriors.

Una cinquantena de veïns de lAlta Ribagorça es concentren a Sant Climent de Taüll per reclamar lacollida de refugiats
Una imatge de la manifestació. Foto: Estela Busoms.

Una cinquantena de veïns de l'Alta Ribagorça es concentren a Sant Climent de Taüll per reclamar l'acollida de refugiats

Una cinquantena de veïns de l'Alta Ribagorça s'han sumat en la distància a la gran mobilització per reclamar l'acolliment de refugiats organitzada a Barcelona i ho han fet amb una concentració davant de l'església romànica de Sant Climent de Taüll. A l'acte hi ha participat l'actriu Sílvia Bel.

 Els itineraris lliures de raquetes de neu es converteixen en “producte estrella”
Una excursió a la Ribagorça.
Alta Ribagorça

Els itineraris lliures de raquetes de neu es converteixen en “producte estrella”

Segons les dades recollides a l’oficina turística de la Vall de Boi es confirma la gran acceptació dels dos circuïts marcats per realitzar raquetes de neu de forma lliure. “Hem  de respondre  trucades i correus electrònics de gent interessada en conèixer aquest nou producte i s’ha convertit en el producte estrella de les festes de Nadal”, segons la tècnica de turisme del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, Cristina Bros. 

La Ribagorça premia la capacitat d’emprenedoria
Els joves premiats de la Ribagorça.

La Ribagorça premia la capacitat d’emprenedoria

El passat divendres 16 de desembre va tenir lloc al Consell Comarcal l’acte de celebració del XII Premi Jove Emprenedor/a de l’Alta Ribagorça. L’objectiu d’aquest premi és reconèixer públicament l’esforç i l’aposta que realitzen els joves per endegar noves iniciatives empresarials i participar activament en el creixement econòmic de la comarca.

LAlta Ribagorça reobre el Centre Obert amb horaris ampliats i inagura el SIS.
Centre Obert

L'Alta Ribagorça reobre el Centre Obert amb horaris ampliats i inagura el SIS.

El Centre Obert Alta Ribagorça ja fa 6 anys que està en funcionament i vol seguir treballant com a servei preventiu, fora de l’horari escolar, donant suport al desenvolupament de la personalitat, la socialització, l’adquisició d’aprenentatges bàsics i el temps lliure. Compensar les possibles deficiències socioeducatives dels infants i joves de la comarca. Aquest servei és una eina fonamental per actuar en tasques de prevenció en infants i adolescents en situacions de risc.

A loctubre tornen les Jornades Gastronòmiques del Bolet de lAlta Ribagorça
Un cistell de bolets.
Gastronomia

A l'octubre tornen les Jornades Gastronòmiques del Bolet de l'Alta Ribagorça

Com bé sabeu, un dels menjars més importants de la gastronomia de tardor són els bolets que podem trobar abundantment a l’Alta Ribagorça. Així doncs, i aprofitant aquesta riquesa autòctona, els caps de setmana del mes d’octubre, 11 restauradors i el Patronat Comarcal de Turisme, organitzaran les Jornades Gastronòmiques del Bolet a l’Alta Ribagorça.

Ca de Corral, turisme rural a lombra de Sant Climent de Taüll
La casa, en la qual es respira un tracte molt familiar, permet allotjar fins a 7 persones ja que disposa de 3 habitacions dobles i una d’individual.

Ca de Corral, turisme rural a l'ombra de Sant Climent de Taüll

La Inés Bardají és l’actual responsable de l’establiment però té molt clar que els veritables impulsors de Ca de Corral van ser els seus pares, el Ramon Bardají i la Mercè Lapedra, dos treballadors incansables i grans emprenedors.

La Formatgeria de Taüll, apassionats del formatge ecològic
El formatge Truc va guanyar una medalla dor a la darrera Fira de Sant Ermenfol. Font: Oficina Comarcal del DAAM a lAlta Ribagorça.
ALTA RIBAGORÇA

La Formatgeria de Taüll, apassionats del formatge ecològic

La Formatgeria de Taüll va començar a caminar el novembre del 2012, quan la Sònia Badia i el Ruben Farelo van decidir fer un canvi en el funcionament de la explotació familiar; fins llavors tenien ovelles, cabres i cavalls de carn, tal i com s’havia fet càrrec de l’explotació el seu pare, de Casa Moneny de Taüll.

Parc de les Olors de Prat de Sala
El Parc de les Olors “Prat de Sala” de Vilaller. Font: Oficina Comarcal del DAAM a lAlta Ribagorça.

Parc de les Olors de Prat de Sala

A Catalunya hi ha un total de quinze parcs distribuïts per diverses comarques, que funcionen en xarxa; a cada parc es fa un cultiu adaptat a les seves característiques tant de l’espai disponible com de les condicions climàtiques. A l'Alta Ribagorça hi trobem el Parc de les Olors Prat de Sala, de Vilaller, portat per la Monique Climent. Es tracta d'una finca de conreu de plantes aromàtiques i medicinals amb les quals fa infusions, condiments, etc. També organitza tallers, cursos i visites guiades.

Projecte dun centre comercial a cel obert al Pont de Suert
Imatge dun carrer del Pont de Suert.

Projecte d'un centre comercial a cel obert al Pont de Suert

El director general de Comerç, Josep Maria Recasens, l’alcalde de Pont de Suert, José Antonio Troguet, i el president de l’Associació de comerciants i empresaris del Pont de Suert, Marc Latorre, han signat avui el convenis de dinamització per impulsar el projecte del centre comercial a cel obert de la ciutat.

“Conseller Pelegrí… Oi que ens entén?
Els pastors reivindiquen un nou model de gestió agrària.

“Conseller Pelegrí… Oi que ens entén?

La Xarxa de Pastors i Pastores de Catalunya ens ha fet arribar la Carta oberta que s’està difonent a través de les Xarxes Socials i altres mitjans en contra de la política que el Departament d’Agricultura porta entorn la pagesia dedicada a la pastura. La carta, que públiquem íntegrament, es titula "Conseller Pelegrí... Oi que ens entén?".