19:08h. Dimarts, 17 Gener de 2017
LAlta Ribagorça reobre el Centre Obert amb horaris ampliats i inagura el SIS.
Centre Obert

L'Alta Ribagorça reobre el Centre Obert amb horaris ampliats i inagura el SIS.

El Centre Obert Alta Ribagorça ja fa 6 anys que està en funcionament i vol seguir treballant com a servei preventiu, fora de l’horari escolar, donant suport al desenvolupament de la personalitat, la socialització, l’adquisició d’aprenentatges bàsics i el temps lliure. Compensar les possibles deficiències socioeducatives dels infants i joves de la comarca. Aquest servei és una eina fonamental per actuar en tasques de prevenció en infants i adolescents en situacions de risc.

Ca de Corral, turisme rural a lombra de Sant Climent de Taüll
La casa, en la qual es respira un tracte molt familiar, permet allotjar fins a 7 persones ja que disposa de 3 habitacions dobles i una d’individual.

Ca de Corral, turisme rural a l'ombra de Sant Climent de Taüll

La Inés Bardají és l’actual responsable de l’establiment però té molt clar que els veritables impulsors de Ca de Corral van ser els seus pares, el Ramon Bardají i la Mercè Lapedra, dos treballadors incansables i grans emprenedors.

La Formatgeria de Taüll, apassionats del formatge ecològic
El formatge Truc va guanyar una medalla dor a la darrera Fira de Sant Ermenfol. Font: Oficina Comarcal del DAAM a lAlta Ribagorça.
ALTA RIBAGORÇA

La Formatgeria de Taüll, apassionats del formatge ecològic

La Formatgeria de Taüll va començar a caminar el novembre del 2012, quan la Sònia Badia i el Ruben Farelo van decidir fer un canvi en el funcionament de la explotació familiar; fins llavors tenien ovelles, cabres i cavalls de carn, tal i com s’havia fet càrrec de l’explotació el seu pare, de Casa Moneny de Taüll.

Parc de les Olors de Prat de Sala
El Parc de les Olors “Prat de Sala” de Vilaller. Font: Oficina Comarcal del DAAM a lAlta Ribagorça.

Parc de les Olors de Prat de Sala

A Catalunya hi ha un total de quinze parcs distribuïts per diverses comarques, que funcionen en xarxa; a cada parc es fa un cultiu adaptat a les seves característiques tant de l’espai disponible com de les condicions climàtiques. A l'Alta Ribagorça hi trobem el Parc de les Olors Prat de Sala, de Vilaller, portat per la Monique Climent. Es tracta d'una finca de conreu de plantes aromàtiques i medicinals amb les quals fa infusions, condiments, etc. També organitza tallers, cursos i visites guiades.

Projecte dun centre comercial a cel obert al Pont de Suert
Imatge dun carrer del Pont de Suert.

Projecte d'un centre comercial a cel obert al Pont de Suert

El director general de Comerç, Josep Maria Recasens, l’alcalde de Pont de Suert, José Antonio Troguet, i el president de l’Associació de comerciants i empresaris del Pont de Suert, Marc Latorre, han signat avui el convenis de dinamització per impulsar el projecte del centre comercial a cel obert de la ciutat.

“Conseller Pelegrí… Oi que ens entén?
Els pastors reivindiquen un nou model de gestió agrària.

“Conseller Pelegrí… Oi que ens entén?

La Xarxa de Pastors i Pastores de Catalunya ens ha fet arribar la Carta oberta que s’està difonent a través de les Xarxes Socials i altres mitjans en contra de la política que el Departament d’Agricultura porta entorn la pagesia dedicada a la pastura. La carta, que públiquem íntegrament, es titula "Conseller Pelegrí... Oi que ens entén?".