11:36h. Dijous, 19 d'Abril de 2018
El Consell Comarcal de lAlta Ribagorça reedita el fullet de pesca
Un home pescant amb mosca.

El Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça reedita el fullet de pesca

El Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça ha reeditat el fullet informatiu de pesca, on es recullen les zones de pesca controlades a la comarca. A més d’informació sobre la normativa vigent, el fullet també inclou els diferents tipus de trams existents als rius, els punts de venda dels tiquets per practicar la pesca i un mesurador de les captures.

Mal tribut a la cuina de la Vall de Boí
Una imatge de programa.

Mal tribut a la cuina de la Vall de Boí

Aquesta setmana hem parlat de l'èxit d'audiència i de format del programa d'entreteniment "El Foraster" en la seva visita a Guils de Cerdanya. Avui, però, hem de fer una crítica, en aquest cas negativa, d'un altre programa emès per TV3: concretament, el programa "Joc de cartes" i el seu capítol dedicat a la "Cuina d'alta muntanya a la Vall de Boí". La cuina de la Vall de Boí és molt més del que va sortir en aquest programa que en alguns moments semblava més un reality de Telecinco que no pas el programa d'una televisió pública. Es va perdre una bona oportunitat per donar a conèixer l'autèntica cuina de qualitat de la Vall de Boí. Llàstima.

L’Aula d’Extensió Universitària de la Ribagorça ja camina
La Ribagorça ja ha posat en marxa la seva aula universitària.

L’Aula d’Extensió Universitària de la Ribagorça ja camina

Al voltant de 110 persones van participar en l’ACTE INAUGURAL DEL CURS de l’Aula d’Extensió Universitària de la Ribagorça que va tenir lloc el passat dijous 16 de marçL’acte va estar presidit per l’alcalde del Pont de Suert, Josep Troguet i el vicerector d’Activitats Culturals i Projecció Universitària de l’UdL,  Joan Biscarri.

 Els restaurants de les 22es Jornades Gastronòmiques del Bolet serveixen més de 1.100 menús
Les jornades han estat positives.
El Pont de Suert

Els restaurants de les 22es Jornades Gastronòmiques del Bolet serveixen més de 1.100 menús

El Patronat Comarcal de Turisme de l'Alta Ribagorça es va reunir aquest dimecres a la tarda a la seu del Consell Comarcal amb els restauradors participants de les 22es jornades gastronòmiques del Bolet per fer balanç de l’última edició i valorar-ne els resultats. Els restauradors s’han mostrar satisfets per l’ increment, respecte l’any 2015, del públic procedent de fora de la comarca, especialment de Barcelona (37,42%), Tarragona (54.54%)  i la comunitat Valenciana (545,54%), amb un total de 777 participants. Així mateix son partidaris de buscar nous formats per tal d’atreure el públic de la comarca que en els últims anys ha anat minvant. En total es van repartir prop de 1.100 menús tot i que el nombre de restaurants participants, 10 en total, va ser menor que en edicions anteriors.

Una cinquantena de veïns de lAlta Ribagorça es concentren a Sant Climent de Taüll per reclamar lacollida de refugiats
Una imatge de la manifestació. Foto: Estela Busoms.

Una cinquantena de veïns de l'Alta Ribagorça es concentren a Sant Climent de Taüll per reclamar l'acollida de refugiats

Una cinquantena de veïns de l'Alta Ribagorça s'han sumat en la distància a la gran mobilització per reclamar l'acolliment de refugiats organitzada a Barcelona i ho han fet amb una concentració davant de l'església romànica de Sant Climent de Taüll. A l'acte hi ha participat l'actriu Sílvia Bel.

 Els itineraris lliures de raquetes de neu es converteixen en “producte estrella”
Una excursió a la Ribagorça.
Alta Ribagorça

Els itineraris lliures de raquetes de neu es converteixen en “producte estrella”

Segons les dades recollides a l’oficina turística de la Vall de Boi es confirma la gran acceptació dels dos circuïts marcats per realitzar raquetes de neu de forma lliure. “Hem  de respondre  trucades i correus electrònics de gent interessada en conèixer aquest nou producte i s’ha convertit en el producte estrella de les festes de Nadal”, segons la tècnica de turisme del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, Cristina Bros.