Opinió

L'Alta Ribagorça fa 30 anys

El 16 de març de 1988 es va constituir en seu parlamentària una nova divisió territorial donant lloc a la creació de la comarca Alta Ribagorça. Avui complim 30 anys com a comarca  i al llarg d’aquest temps hem treballat per donar a conèixer un territori amb una identitat pròpia.

Els tres municipis que en formen part: El Pont de Suert, Vilaller i la Vall de Boí, han sabut extreure i posar en valor la riquesa de tota una història, d’un patrimoni que va més enllà de la grandesa del seu paisatge. Els ribagorçans, amb el seu tarannà, han aconseguit una distinció i un reconeixement universal convertint-se en tot un referent  al Pirineu: parlem de les falles, del romànic, de les nostres festes i tradicions. 

En aquests 30 anys, hi han hagut canvis importants a la nostra societat: la creació de l’estació de Boi Taüll que s’ha convertit en un dels principals motors econòmics, la creació d’una potent infraestructura en  serveis turístics; la potenciació del Parc Nacional d’Aigüestortes;  la industria hidroelèctrica; la professionalització del sector agroalimentari i ramader etc...

El Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça ha vist créixer els seus serveis i competències atenent des de la proximitat als seus ciutadans, fent realitat projectes i treballant per la gent del territori. Malgrat que encara hi ha molt camí a recórrer, cal seguir creient, defensant i fent realitat les nostres il·lusions. Entre tots, segur que ho aconseguirem.

El nostre màxim reconeixement i gratitud a totes aquelles persones que van lluitar i defensar per tal que avui siguem comarca.

Us convido a venir a casa nostra, al cor dels Pirineus, a descobrir els seus racons, la seva gent, la seva cuina, els seus productes... no deixeu de visitar-la i gaudir-la, on sempre sereu benvinguts, benvingudes.

Josep Lluís Farrero Moyes
President del Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça