La Seu d’Urgell projectarà l’òpera Il trovatore de Verdi, nova producció del Liceu a la Fresca

Aquest divendres, 21 de juliol, a les deu de la nit al Pati de la Biblioteca Sant Agustí, en pantalla gegant. L’entrada és gratuïta. 

Foto oficial presentació Liceu a la fresca
photo_camera Foto oficial presentació Liceu a la fresca.

Aquest pròxim divendres, 21 de juliol, a les deu de la nit, des del pati de la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell, es podrà gaudir de la retransmissió en directe des del Gran Teatre del Liceu, l’òpera Il trovatore de Giuseppe Verdi, dirigida per Joan Anton Rechi.   

Així doncs, la capital de l’Alt Urgell se suma per segon estiu consecutiu a la retransmissió en directe d’òpera a l’aire lliure, dins de la tercera edició del projecte Liceu a la Fresca. L’entrada és gratuïta. 

Aquesta iniciativa cultural es va presentar el passat divendres a càrrec del secretari general de Cultura, Xavier Gibert, del president del Gran Teatre del Liceu, Salvador Alemany, i del director general del mateix teatre, Roger Guasch, en un acte on hi va participar l’alcalde urgellenc, Albert Batalla, juntament amb els alcaldes i alcaldesses dels municipis del país que participen en la projecció de grans interpretacions des d’aquest prestigiós escenari barceloní. 

La Seu d’Urgell és un dels 149 municipis de Catalunya que s’han adherit al Liceu a la Fresca. 

Il trovatore 

El director d’escena Joan Anton Rechi ha preparat una producció en la qual “Los desastres de la Guerra” de Francisco de Goya serveixen d’inspiració per la posada en escena, que ha volgut donar protagonisme especial a l’artista aragonès i a la ciutat on es va pintar la sèrie de gravats. Goya, interpretat per Carles Canut, esdevé un espectador d’excepció de la història d’Il trovatore, i inclús un personatge més, un narrador o trobador que amb els seus pinzells va desgranant aquesta tragèdia d’amor, venjança, guerra i mort. La figurinista Mercè Paloma i el vídeocreador Sergio Gracia han treballat de la mà de Rechi per tal d’ambientar la història de Cammarano i Bardare en un context de batalla que “aporta més versemblança a la història”. 

Un repartiment de luxe encapçala aquesta coproducció del Liceu i l’Ópera de Oviedo, que en la seva terna protagonista compta amb el baríton George Petean com a Comte de Luna, la soprano Tamara Wilson com a Leonora o el tenor Piero Pretti com a Manrico, tots ells sota la batuta del mestre Daniele Callegari. Il trovatore ens situa a Saragossa, on som testimonis de l’enamorament del trobador Manrico i Leonora. El comte de Luna, que també la pretén, va perdre el seu germà petit segrestat per Azucena, mare de Manrico. Aquesta és capturada pel comte i torturada; Manrico intenta salvar-la, però és capturat. Leonora intercedeix davant el comte oferint-se ella mateixa com la seva dona, però acaba suïcidant-se. Aleshores Luna mata Manrico, i Azucena revela, poc abans de morir també, que el trobador era el germà perdut del comte.