Més de 100 voluntaris del projecte Boscos de Muntanya milloren pastures a Llosau – Ginestarre

Aquesta entitat sense ànim de lucre ha aplegat 216 voluntaris durant 12 setmanes

Imatge de voluntaris del Projecte Boscos de Muntanya fent tasques a la muntanya de Ginestarre. Imatge del 22 de setembre del 2017. (horitzontal)
photo_camera Voluntaris del Projecte Boscos de Muntanya fent tasques a la muntanya de Ginestarre. 22 de setembre del 2017. Foto: TES

Els 108 voluntaris que enguany han col·laborat en la millora de les pastures de Llosaus i Ginestarre, al Pallars Sobirà, han finalitzat aquest divendres els treballs. Els treballs han comptat amb una inversió de prop de 17.400 euros, i han consistit en la recuperació d'alguns antics espais oberts de pastura envaïts actualment per matollars i bosc. També s'han recuperat camins ramaders, abeuradors de fusta i s'han aclarit murriadors. Aquestes accions de voluntariat estan impulsades pel Projecte Boscos de Muntanya que busca la implicació de la ciutadania en la millora de la gestió forestal sostenible dels boscos, el manteniment de prats, camins i el suport a l'activitat ramadera, mitjançant estades d'una setmana de durada. En total el projecte ha comptat amb la participació de 216 voluntaris, i una inversió de prop de 80.000 euros, la meitat a través de les mateixes quotes dels més de 400 socis del Projecte Boscos a Catalunya i dels patrocinadors.

foto_3258851

Tots les accions estan incloses com accions de manteniment de mosaic d'hàbitats per afavorir la biodiversitat del projecte Interreg POCTEFA 'GREEN', per a la posada en marxa de la xarxa de Parcs Pirinencs.

Els 108 voluntaris que hi han treballat durant sis setmanes també han col·laborat en les accions de suport al pastor que custodia l'agrupament de ramats d'ovelles de la zona de Boldís, contractat a través del projecte LIFE Piroslife.

Les tasques dels voluntaris desplaçats a l'àrea de Ginestarre se sumen als treballs que van enllestir 108 voluntaris més durant les sis primeres setmanes de la temporada, des del 3 de juliol, a la zona del Massís de l'Orri, al Parc Natural de l'Alt Pirineu. Entre ells, la realització i divulgació d'actuacions de bioenginyeria per a la restauració del barranc de Portainé, que pateix importants fenòmens erosius; la realització d'aclarides de millora en pi negre; i la recuperació d'un antic camí fins el Til·ler de Reguerals, declarat recentment com a arbre monumental.