22.05.2018 |
Viure als Pirineus

Màxima precaució a les carreteres pirinenques

El Servei Català de Trànsit (SCT) demana als usuaris extremar la precaució en la conducció per la neu i per les ratxes fortes de vent.

Divendres es van tornar a repetir les retencions a la zona del Túnel del Cadí. Foto: Arxiu.
Divendres es van tornar a repetir les retencions a la zona del Túnel del Cadí. Foto: Arxiu.
Màxima precaució a les carreteres pirinenques

Davant el vent fort a tot el territori i  la mobilitat de retorn del cap de setmana, es demana als usuaris que extremin al màxim la precaució en la conducció, sobretot vehicles grans que circulin buits o amb remolc per més risc de bolcada, i tots els vehicles han de vigilar la distància lateral en els avançaments, atès que la trajectòria es pot desviar. A més, s’ha de subjectar el voltant amb fermesa i amb les dues mans, i reduir la velocitat.

Quant a les afectacions viàries per neu, en aquests moments la situació és la següent:

►2 vies tallades: la BV-4024 de Guardiola de Berguedà a Coll de Pal (per congestes de neu) i la BV-4031 a Castellar de N’Hug
►4 vies on cal circular amb cadenes: la C-142b per accedir al Pla de Beret, la C-28 a Alt Àneu (Port de la Bonaigua), l’L-500 de Pont de Suert al Balneari de Boí i la l’L-501 de la Vall de Boí a Pla de l’Ermita.
► A l’N-230 a causa de la presència de neu i gel a la calçada, s’ha restringit la circulació de vehicles de tercera categoria en el tram entre Vilaller i Vielha.
► Cal extremar la prudència a la C-16 al tram d’Urús per gel/neu a la calçada.
Des de l’SCT es recomana que a les zones amb previsió de nevades es tinguin preparats els equipaments especials i si es transita per una carretera amb neu o gel és important adequar la velocitat, augmentar distància seguretat, evitar maniobres brusques i no frenar ni accelerar de cop.
 
Pel que fa a la mobilitat,  aquesta tarda de retorn del cap de setmana cap a l’àrea metropolitana de Barcelona s’han registrat retencions a les següents vies:
 
 ►C-16: 2 km a l’altura d’Urús (per la regulació del trànsit al túnel del Cadí), 7 km entre Bagà i la Nou de Berguedà, 4 km a Cercs i 5 km a Berga.
 ►C-14: 6 km a Organyà,
 ►C-17: 3 km a Lliçà de Vall
 ►C-55: 4 km a Castellgalí
 ►C-17: 1,5 km a Ripoll
 ►N-145: 1 km a les Valls de Valira
 ►N-340: 1 km a Vallirana
 
Alguns trams d’aquestes afectacions encara s’estan registrant en aquests moments i se’n pot consultar l’evolució al web d'incidències viàries. Cal destacar que per minimitzar les congestions de la tornada d’avui diumenge, s’han disposat mesures especials d’ordenació i regulació del trànsit a la C-16 a Berga i  Cercs, a la C-55 a Castellgalí i a la C-17 a Ripoll.
 
Al migdia d’avui diumenge, un accident a la C-31 a Montgat ha causat el tall de dos carris en sentit nord i ha provocat aturades de 2 km. També cal destacat que s’han registrat aturades a la C-16 als trams d’Urús,  Nou de Berguedà i Berga en sentit sud. També hi ha hagut cues a la C-162 a Riu de Cerdanya per enllaçar amb la C-16.
 
Per últim, cal destacar que divendres a la tarda, a la C-16 hi va haver fins  a 11 km de retencions entre Berga i Cercs en sentit nord.

Comentarios