La Generalitat certifica la Vall de Boí com a Destinació de Turisme Familiar

79a4af8e-313b-45e4-ad2a-490082665bcb
photo_camera El conseller Puig amb els responsables dels establiments amb DTFamiliar
El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, va presidir el passat 13 de març l’acte que certifica la Vall de Boí com a Destinació de Turisme Familiar (DTF). Acompanyat, entre d’altres, del president del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, José Antonio Troguet el delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a l’Alt Pirineu i Aran, Albert Alins;  el secretari d’empresa i competitivitat Pere Torres,el director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa; i el director dels Serveis Territorials d’Empresa i Ocupació a Lleida, Octavi Miarnau.
 
En el decurs de l’acte, l’alcalde de l’ajuntament de la Vall de Boí, Joan Perelada, va rebre de mans del conseller Puig el diploma que acredita el municipi com a DTF. La Vall de Boí esdevé així la quarta destinació d’interior de Catalunya en aconseguir aquest segell que atorga l’Agència Catalana de Turisme (ACT), després de Les Valls d’Àneu, Muntanyes de Prades i Berga.
 
El conseller Puig i l’alcalde també van lliurar plaques acreditatives als 34 establiments i empreses adherits al segell DTF: 18 allotjaments turístics (que representen el 20% de l’oferta total de la destinació); 11 restaurants, 2 empreses de turisme actiu i de natura; 1 oficina de turisme; i 2 centres d’interpretació.
 
El conseller ha “agraït” als assistents “l’esforç i el sacrifici  que fan per a tirar endavant el seu negoci”. Un esforç que permet “crear llocs de treball i riquesa” i “contribueix a fer un país de qualitat”. Per ell, el reconeixement que avui han rebut els petits empresaris de la Vall de Boí “reconeix el seu esforç i el compromís” ja que s’han hagut de sotmetre a “un procés exigent de seguiment i revisió”.
 
D’entre els nombrosos atractius de la Vall de Boí destaca el conjunt romànic declarat Patrimoni Mundial per la Unesco, format per 8 esglésies i una ermita construïdes entre els segles XI i XII. Pel que fa a l’entorn natural, el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, amb dues de les seves entrades naturals per la Vall de Boí, ofereix durant tot l’any tot un seguit d’activitats de turisme actiu i de natura, amb itineraris adaptats per a tots els gustos i nivells.
 
El termalisme, amb el balneari de Caldes de Boí i la seva gran quantitat d’aigües minerals i medicinals, i l’estació d’esquí Boí Taüll Resort són dos atractius més de la Vall. A tot això cal afegir nombroses fires i tradicions com ara les falles, una gastronomia de muntanya basada en la carn ecològica criada a  totes les explotacions de la Vall, els més de 60 km de senders i la gran quantitat d’activitats per a tota la família que s’hi poden dur a terme.
Amb aquesta nova certificació, l’Agència Catalana de Turisme continua amb la línia de promocionar el turisme de l’interior de Catalunya, amb l’objectiu de diversificar l’oferta turística existent i dinamitzar les economies locals a través del turisme. En aquest sentit, l’ACT ha treballat intensament per adaptar el model de certificació DTF, que inicialment estava pensat per a municipis del litoral, a aquest nou model que permet la certificació de destinacions d’interior i de muntanya.
 
La certificació de la Vall de Boí coincideix amb la celebració de l’Any del Turisme Interior i de Muntanya que ha impulsat la Generalitat. Amb motiu d’aquest any temàtic, l’Agència Catalana de Turisme durà a terme una intensa campanya de promoció per contribuir a posicionar Catalunya com a destinació referent en turisme interior i de muntanya i ampliar el nombre de visitants tant de proximitat com de mercats internacionals, tot transformant en experiències turístiques la gran riquesa en recursos naturals i culturals existents en aquesta part del territori.
  
Què és una Destinació de Turisme Familiar?
 
La certificació de Destinació de Turisme Familiar és un segell d’especialització que atorga l’ACT a un municipi o conjunt de municipis, que ofereixen uns determinats serveis i equipaments adaptats a les necessitats de les famílies amb nens. Es tracta a més d’un projecte de col·laboració público-privada, donat que els serveis poden ser oferts tant per instal·lacions i equipaments públics com per les empreses turístiques privades de la destinació.
 
Les destinacions certificades amb aquest segell destaquen per la seva qualitat i pel seu posicionament enfront el client familiar. Les destinacions que vulguin ser certificades com a DTF han de complir una sèrie de requisits, tant a nivell de destinació com a nivell d’establiments i serveis turístics.
  
Amb la certificació, el segell DTF compta amb 19 destinacions certificades: Blanes, Calonge-Sant Antoni, Lloret de Mar, Roses, Torroella de Montgrí-L’Estartit, Castell-Platja d’Aro i Sant Feliu de Guíxols, a la Costa Brava; Calella, Malgrat de Mar, Pineda de Mar i Santa Susanna, a Costa Barcelona; Calafell, Cambrils, Salou i Vila-Seca/La Pineda Platja, a Costa Daurada; i les Valls d’Àneu, Muntanyes de Prades, Berga i la Vall de Boí, a l’interior. A més, 10 destinacions (6 a l’interior i quatre al litoral) es troben actualment en procés de certificació. Aquestes certificacions suposen més de 600 empreses adherides al programa DTF arreu de Catalunya.