Experiència pionera de descens de barrancs interpretats per geòlegs

És una iniciativa de l'empresa lleidatana Daucat en el marc del Projecte Geoparc de la Conca de Tremp-Montsec

barranc
photo_camera Imatge d'una persona al barranc de l'Infern. Foto: Daucat

Per primera vegada en una activitat oberta al públic no especialitzat, geòlegs descendiran barrancs per explicar de primera mà a turistes no experts el passat, present i futur de l'entorn. Es tracta d'una de les activitats de 'Tresors geològics del Projecte Geoparc (Nord)', una proposta de descoberta geoturística innovadora organitzada per l'empresa lleidatana Daucat Serveis Turístics de Catalunya que tindrà lloc els propers 23 i 24 de setembre en el territori del Projecte Geoparc Conca de Tremp-Montsec. Un total de 12 persones s'endinsaran al barranc de l'Infern acompanyades per tècnics experts en barranquisme i geòlegs, que interpretaran cada passatge i gorja i ajudaran a entendre com el paisatge s'ha modelat amb el pas de milions d'anys i com es transformarà en el futur.

foto

Aquesta activitat ha estat dissenyada conjuntament amb l'empresa Explora Guies, especialitzada en descens de barrancs.

A banda dels barrancs interpretats, els participants també visitaran l'estany de Montcortès i, des de Sallent, descendiran a peu seguint el curs del riu Flamisell fins a Capdella, on visitaran el seu Museu Hidroelèctric. Finalitzaran el recorregut per la Vall Fosca a la Mina Eureka, al peu de Castell-Estaó.

A les comarques de Lleida es troba un patrimoni geològic i un registre fòssil dels més importants a escala internacional, amb les restes fòssils dels últims dinosaures d'Europa. En aquesta zona es poden contemplar les serralades del Pirineu en la seva màxima expressió, on les seves roques porten enregistrats més de 550 milions d'anys d'història.