00:47h. Diumenge, 22 d'Abril de 2018

La Vall de Siarb celebra el seu primer Festival de Senderisme

El Festival de Senderisme de la Vall de Siarb se celebrarà per primera vegada el cap de setmana del 27 i 28 de maig, tot formant part dels Festivals de Senderisme del Pirineu.

Poster del Festival de Senderisme Vall de Siarb.
Poster del Festival de Senderisme Vall de Siarb.

Neix amb la intenció de donar a conèixer aquesta vall del Pallars Sobirà, que comunica amb l’Alt Urgell pel port del Cantó i que, potser perquè tradicionalment ha estat un lloc de pas, no se li han reconegut les seves importants singularitats geològiques, arqueològiques i paisatgístiques, entre d’altres.

La manera de conèixer-la serà a pleret (a poc a poc en pallarès) i acompanyats per guies locals que estimen el territori, en una sèrie d’actes per a tots els públics. Dissabte 27 es convida a conèixer el despoblat mil·lenari de Santa Creu; a observar els moixons (ocells) de la vall en una exposició o en una volta guiada; a passejar amb la companyia d’un ruc que portarà el berenar; a seguir un circuït d’orientació o a sopar al restaurant del poble més alt de Catalunya i, després, interpretar el cel nocturn tot fent un tast de licors locals.

El diumenge 28, a part de poder-se firar amb productes agroalimentaris pallaresos, té lloc l’esdeveniment més important del Festival: la caminada popular! Coneguda per la Marxa Popular Vall de Siarb, és la protagonista i, a la vegada, el precedent del Festival. Fa 13 anys que l’organitza l’Associació de Veïns Coma Sarrera del poble de Llagunes, es dirigeix al públic familiar i serveix per, any rere any, anar recuperant i fressant antics camins veïnals.

Aquest any s’arribarà fins al solitari poble de Freixa pel camí vell!

siarb

DADES DE L’ESDEVENIMENT

Festival de Senderisme de la Vall de Siarb (Pallars Sobirà)

A pleret i guiats per guies locals que estimen el territori!

Dies 👉 27 i 28 de maig del 2017

Lloc 👉 diversos pobles de la Vall de Siarb (Pallars Sobirà, Pirineu, Lleida)

Activitats 👉 vegeu www.valldesiarb.com

Organitza 👉 veïnat de la Vall de Siarb, Associació de Veïns Coma Sarrera del poble de Llagunes, IDAPA, Ajuntament de Soriguera.

Contacte📱 Marc Cortina (tel.: 649257884, mail: info@valldesiarb.com)